11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportREACŢIA Ambasadei SUA după modificarea Codului Penal: E un semnal descurajator pentru...

REACŢIA Ambasadei SUA după modificarea Codului Penal: E un semnal descurajator pentru investitori

Ambasada Statelor Unite la Bucureşti a transmis, miercuri, o reacţie dură faţă de modificările Codului Penal, relatează HotNews.

“Această acţiune a Parlamentului reprezintă o îndepărtare de la principiile transparenţei şi ale statului de drept şi este un semnal descurajator pentru investitori, care va afecta negativ economia României”, se arată în poziţia Ambasadei SUA.

“Un principiu de bază al democraţiei arată că toţi oamenii sunt egali în faţa legii. Amendamentele la Codul Penal adoptate ieri în Camera Deputaţilor ar reprezenta un pas înapoi pentru România. Este foarte descurajant că aceste modificări au fost adoptate fără nicio consultare, nicio dezbatere şi nicio ocazie pentru ca reprezentanţii autorităţii judecătoreşti sau membrii societăţii civile să se pronunţe în legătură cu amendamentele propuse”, transmite Ambasada.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege prin care preşedintele şi parlamentarii sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici prevăzută în Codul Penal.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă