31.7 C
București
miercuri, 10 iulie 2024
AcasăSportRăzvan Sava este noul PRIMAR interimar al Capitalei

Răzvan Sava este noul PRIMAR interimar al Capitalei

Consilierul general Răzvan Sava (PNL) a fost ales viceprimar al Capitalei şi, imediat după aceea, a preluat funcţia de primar interimar.

Răzvan Sava a fost ales viceprimar al Capitalei în locul colegului său Cornel Pieptea, care fusese revocat, marți, din funcție alături de fostul primar interimar Ștefănel Marin (UNPR).

Răzvan Sava este preşedintele Comisiei de Utilităţi Publice.

Citește și: Noul PRIMAR interimar al Capitalei are DATORII de 190.000 de euro

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) s-a întrunit, miercuri, în ședință extraordinară, după ce, marți, într-o altă ședință extraordinară, a fost demis din funcția de primar interimar al Capitalei Ştefănel Marin. Acesta era primar interimar de acum două luni, în locul lui Sorin Oprescu, acuzat de fapte de corupţie.

Odată cu Ştefănel Marin a fost revocat din funcția de viceprimar interimar Cornel Pieptea (PNL). Cealaltă poziție de viceprimar este ocupată de Dan Darabonț (PSD).

Miercuri, pe ordinea de zi a CGMB este alegerea unui nou viceprimar și desemnarea unui viceprimar care să exercite atribuțiile de primar interimar.

Consilierul PNL Richard Radu l-a propus în funcția de viceprimar pe colegul său Răzvan Sava, în timp ce consilierul independent Cristinel Deaconescu l-a propus pe consilierul PMP Lucian Iliescu.

Consilierii generali l-au votat pe Răzvan Sava, cu 35 de voturi „pentru”, în timp ce Iliescu a obținut nouă voturi „pentru”.

PNL a anunțat, marți, că îl susţine pentru funcţia de primar interimar al Capitalei pe consilierul Răzvan Sava.

Şedinţa extraordinară convocată marţi de consilierii generali avea pe ordinea de zi un singur proiect de hotărâre, respectiv cel privind aprobarea unui nou Regulament de organizare şi funcţionare a CGMB.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă