16.3 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Rapid, prinsă în „offside” la antrenamente

După ce postul de televiziune Telekom Sport a publicat imagini de la unul dintre antrenamentele conduse de Dan Alexa, în care se putea observa cum toţi fotbaliştii alb-vișinii se pregătesc împreună, neexistând grupe de câte patru, așa cum prevede Ordinul semnat de miniștrii sportului și sănătății, reprezentanții contracandidatelor la promovare din Liga a 2-a au luat foc.

Prima echipă care a reacționat a fost FC Argeș, prin vocea lui Cristian Gentea, președintele Consiliului de Administrație al clubului piteștean. Acesta a declarat că dacă Federaţia Română de Fotbal (FRF) nu va lua măsuri urgente pentru a nu se mai repeta această situaţie ia în calcul inclusiv retragerea echipei din play-off-ul de promovare în Liga 1. „Sunt total dezamăgit de ceea ce am văzut că s-a întâmplat la un antrenament al echipei Rapid Bucureşti. Îmi pare sincer rău că nu am insistat la ultima videoconferinţă ţinută de FRF, să adoptăm nişte măsuri pentru cluburile care nu respectă protocolul la care am aderat cu toţii, fără excepţie. Cred că ce am văzut pune şi FRF într-o poziţie inconfortabilă faţă de Ministerul Sănătăţii”, a spus el. „Ne chinuim la Piteşti să punem la dispoziţie 4 terenuri de antrenament, pe toată durata zilei, pentru a fi respectat protocolul, iar Rapid îşi bate joc de noi! Nu vom accepta ca unii să se considere deasupra celorlalţi, sau chiar deasupra legii. Luăm în calcul chiar retragerea din competiţie dacă nu se iau măsuri” a amenințat Gentea.

Reclamația argeșenilor este susținută și de Turris-Oltul Turnu Măgurele, UTA și Mioveni, care așteaptă ca Federația să ia măsuri. Fiind la prima abatere, Rapid riscă doar o amendă de până la 70.000 de lei. În schimb, dacă va mai fi prinsă în „offside”, formația giuleșteană ar putea fi exclusă din play-off.

Ultima oră
Pe aceeași temă