19.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSport"Ne-au luat pana si basca.."

"Ne-au luat pana si basca.."

Liderii PD reuniti ieri la Buzau in cadrul Colegiului Director i-au taxat pe colegii liberali din cadrul Aliantei D.A. carora le-au reprosat o anume doza de neseriozitate. Potrivit vicepresedintelui PD Liviu Negoita, democratii ar trebui sa fie mai fermi in relatia cu PNL si sa caute sa-si impuna punctele de guvernare si in cadrul Executivului.

„In relatia cu colegi nostri liberali am tacut, ne-am facut treaba, am urmat programul de guvernare. In schimb, ei ce au facut? Ne-au luat pana si basca ne-au aruncat-o prin praf, au jucat fotbal cu ea si in ultima perioada au propus si un cod etic.
Sa vedem cum o aruncam. In sus, in laterala sau in alta parte? Este inadmisibil. Sunt convins ca perceptia publica pe care o avem in ochii electoratului ne da dreptul sa ne impunem punctul de vedere in aceasta guvernare. Daca vom fi moi, avem de pierdut.

Sunt absolut convis ca o astfel de manifestare, asa cum am facut-o la Buzau, ne face bine”, a declarat Negoita in aplauzele celor peste 3000 de democrati prezenti la Buzau. Spre incantarea salii, vicepresedintele PD a atins si problematica conflictului existent intre PNL si presedintele Basescu: „Sunt lucruri de care nu trebuie sa ne ferim, sa vorbim pe la colturi, chiar le-as face recomandarea colegilor de alianta, liberalilor, sa fie si ei mandri ca PD a dat presedintele tarii”.

Tariceanu nu trebuie sa-si aroge succesul aderarii

Nici ministrul Integrarii europene, Anca Boagiu, nu a avut cuvinte de lauda pentru liberali si in special pentru Tariceanu. Potrivit Ancai Boagiu, premierul Calin Popescu Tariceanu greseste cand se lauda ca aderarea la UE ar fi un succes personal.
"Exista si un personaj foarte fericit, care, conducand un guvern cu asemenea ministri, poate acum sa se laude ca are personal un succes", a declarat Boagiu facand aluzie la Tariceanu.
"Eu cred ca e succesul guvernului, succesul Romaniei, succesul tuturor celor care au muncit pentru acest succes", a precizat ministrul democrat. In opinia sa, nici PNL nu ar avea dreptul sa-si aroge prea multe merite deoarece PD este formatiunea care a aratat ca "faptele vorbesc". Anca Boagiu nu a lasat neatins nici subiectul Vosganian, afirmand ca nominalizarea acestuia a fost "nefericita si neinspirata".

Democratii se declara plictisiti de subiectul anticipatelor

Plictisit sa tot incerce sa-i convinga pe liberali sa organizeze alegeri anticipate, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a propus ca PD sa renunte la a mai aborda acest subiect.
"Alegerile anticipate nu se pot face decat daca sunt dorite de partenerii de Alianta. N-am auzit nici un contraargument valabil, pentru ca, daca noi am fi reusit sa facem in primavara acestui an alegeri anticipate, am fi avut un guvern puternic, care si-ar fi putut face o perspectiva de patru ani", a declarat Berceanu.
Ca atare, ministrul s-a declarat dezamagit. "Personal, propun sa incheiem acest capitol. Tot ceea ce ne-am propus si tot ceea ce am incercat sa oferim a fost respins.
Am incercat sa facem fuziune, am incercat sa facem federatie de partide, am propus diverse modalitati prin care colaborarea noastra cu colegii de Alianta sa devina mai stransa si mai eficienta, in beneficiul ambelor partide si al Aliantei DA si la toate aceste incercari am fost refuzati", a declarat Radu Berceanu.
Pentru a nu mai repeta aceleasi greseli, el a propus ca in urmatorii doi ani PD sa nu mai faca nici o oferta politica: "Acum ne vedem de drumul nostru si asteptam oferte de la parteneri", a precizat ministrul democrat.

Cele mai citite

Accident grav pe DN 1, între un autoturism și un camion

Două persoane au decedat, iar alte două au fost rănite, în urma unui accident rutier produs în această dimineaţă pe DN 1, în localitatea...

Primar din Buzău și mai mulți funcționari, cercetați penal pentru fals în înscrisuri oficiale

Vasile Săcuiu, primarul PSD al comunei Scorțoasa din județul Buzău, este în centrul unei anchete penale alături de mai multe persoane din cadrul...

STB, despre un accident produs astăzi, în care a fost implicat un tramvai

Un autoturism a virat, fără să se asigure, pe Șoseaua Ștefan cel Mare/Calea Floreasca din Capitală, sens Banu Manta, în fața unui tramvai din...
Ultima oră
Pe aceeași temă