33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportPSD vrea referendumul pentru Constituţie şi europarlamentarele într-o singură zi

PSD vrea referendumul pentru Constituţie şi europarlamentarele într-o singură zi

Social-democraţii discută despre organizarea referendumului de revizuire a Constituţiei într-o singură zi, simultan cu europarlamentarele, şi nu în două zile, transmite Mediafax, citând surse PSD.

Citeşte şi: IPP: Referendumul pentru revizuirea Constituţiei nu trebuie să deturneze atenţia de la europarlamentare

Motivele invocate de social-democraţi în sprijinul acestei variante sunt de ordin tehnic şi privesc faptul că desfăşurarea referendumului pe parcursul a două zile – sâmbătă şi duminică – ”ar crea confuzie în rândul electoratului”, potrivit surselor citate.

Citeşte şi: PSD vrea şef de campanie liberal la referendumul pentru Constituţie

Astfel, în PSD se discută despre faptul că desfăşurarea referendumului pe parcursul a două zile ar crea posibilitatea ca alegătorii care s-ar prezenta, de exemplu, sâmbătă la vot pentru referendum să nu mai vină încă o dată duminică la urne pentru a-şi exprima opţiunea în ceea ce priveşte candidaţii pentru europarlamentare.

De asemenea, social-democraţii au invocat şi o serie de temeri legate de ”încurcăturile” organizatorice care ar fi generate de cele două scrutinuri paralele – alegeri europarlamentare şi referendum, unul de două zile şi celălalt într-o singură zi.

În PSD se discută ca alegerile pentru PE şi referendumul de revizuire a Constituţiei să se desfăşoare pe parcursul unei singure zile, respectiv duminică, 25 mai, au arătat sursele citate.

Cele mai citite

Julian Assange, liber, după un acord cu justiția americană

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a pledat miercuri culpabil de încălcarea Legii americane privind spionajul în faţa unui tribunal din Insulele Mariane de Nord, un...

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...
Ultima oră
Pe aceeași temă