16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportPropunere ca referendumul sa se desfasoare noaptea

Propunere ca referendumul sa se desfasoare noaptea

Presedintele filialei teritoriale Botosani a Partidului National Liberal (PNL), deputatul Liviu Campanu, propune ca referendumul pentru introducerea votului uninominal decretat de presedintele Traian Basescu sa se desfasoare noaptea, transmite Rompres.

El considera ca singura modalitate care ar face posibila desfasurarea referendumului la aceeasi data cu alegerile europarlamentare este aceea de decalare a orelor de functionare a sectiilor de votare pentru cele doua actiuni electorale.

Campanu sustine, in mod ironic, ca alegerile pentru desemnarea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European trebuie sa se desfasoare dupa programul normal, intre orele 8.00 – 20.00, iar referendumul, dupa inchiderea sectiilor de votare pentru europarlamentare.

"Ca sa nu cheltuim atat de multi bani si, in acelasi timp, sa ii facem pe plac domnului Basescu, eu as face o propunere: ca de la 10.00 noaptea pana dimineata sa se voteze pentru referendum", a afirmat el.

 

 

 

In multe localitati nu se vor putea asigura doua spatii de vot, unul pentru europarlamentare si unul pentru referendum, ceea ce ar putea conduce la solutia decalarii scrutinurilor. 

Cele mai citite

AUDIO. Dan Podaru propune construirea de campusuri pentru preșcolari și elevi în sectorul 1

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la funcția de primar al sectorului 1, Dan Podaru, propune construirea unor campusuri cu grădinițe, școli, afterschool-uri și spații...

ELCEN o acuză pe Firea că a mințit la Realitatea Plus, în legătură cu falimentul RADET

Se încearcă din nou inducerea în eroare a opiniei publice în sensul în care ELCEN este considerată cauza falimentului RADET, transmit reprezentanții Electrocentrale București. Vă...

Robert Fico a fost operat din nou! Premierul Slovaciei este în continuare în stare gravă

Premierul slovac Robert Fico, grav rănit miercuri prin împuşcare într-o tentativă de asasinat, a fost vineri operat din nou şi starea sa se menţine...
Ultima oră
Pe aceeași temă