21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportPRM scrie Avocatului Poporului, BEC, CNA si CNCD, reclamand ca Vadim Tudor...

PRM scrie Avocatului Poporului, BEC, CNA si CNCD, reclamand ca Vadim Tudor nu a fost invitat la dezbaterea de vineri

PRM a trimis scrisori Avocatului Poporului, BEC, CNA si CNCD, reclamand faptul ca dezbaterea electorala organizata vineri, la ora 19.00, va avea loc doar intre trei din cei 12 candidati la Presedintie, anunta Mediafax.

In cele patru scrisori, PRM arata ca, fara niciun temei legal, staff-urile de campanie ale candidatilor PDL si PNL au decis cine poate participa si cui ii este interzisa prezenta la ultima dezbatere televizata pentru alegerile prezidentiale.

"Organizatorii se bazeaza, chipurile, pe rezultatele unor asa-zise institutii de sondare a opiniei publice, de fapt de manipulare a alegatorilor. Se pregateste, astfel, incalcarea prevederilor legale, respectiv a Legii 370/2004 si OUG nr. 95/2009, pentru ca in ultima zi a campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 22 noiembrie a.c., sa aiba loc, in studiourile publice si private, o dezbatere televizata organizata de catre Institutul pentru Politici Publice la care vor participa numai 3 candidati dintre cei 12 inscrisi in cursa prezidentiala", se mai arata in scrisorile PRM.

PRM solicita Avocatului Poporului si Consiliului National al Audiovizualului (CNA) sa intervina la toate institutiile statului roman abilitate ca de urgenta sa intervina pentru respectarea prevederilor legale si sa asigure participarea tuturor candidatilor inscrisi in cursa prezidentiala la dezbaterile televizate din 20 noiembrie, "eliminandu-se astfel o discriminare intre candidatii impusi de catre cei ce vor sa fraudeze alegerile prezidentiale".

Totodata, PRM solicita Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) si Biroului Electoral Central (BEC) sa adopte decizii care sa prevada ca la ultima dezbatere televizata pentru alegerile prezidentiale sa participe toti candidatii inscrisi.

Cele mai citite

Mamele cu copii ar putea ieși mai devreme la pensie

Mai mulţi parlamentari de la PNL au depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea art.51 alin.(1) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public...

Meme Stoica a stabilit cine e cel mai bun atacant român. “El e!”

FCSB este noua campioană a Superligii. Echipa patronată de Gigi Becali a câștigat titlul, după ce a învins-o pe Farul lui Hagi, scor 2-1. David...

România, aur în „proba regină” a canotajului, la Europenele de la Szeged

Barca feminină de 8+1 a României a cucerit medaliile de aur în finala disputată duminică la Campionatele Europene de la Szeged. România a încheiat...
Ultima oră
Pe aceeași temă