23 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăSportPrima reacție a ministrului Florian Bodog, după ce directorul CNAS a fost...

Prima reacție a ministrului Florian Bodog, după ce directorul CNAS a fost reținut de DNA: În timpul mandatului meu există toleranţă zero pentru orice suspiciune legată de corupţie

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a reacționat, vineri, la reținerea directorului demis al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Marian Burcea, după ce a fost reținut de procurorii DNA, precizând că în timpul mandatului său, toleranţa la suspiciunile de corupţie este zero, potrivit Mediafax.

„Dl preşedinte (al CNAS – n.r.) Burcea a fost numit la propunerea ministrului Sănătăţii de către premier. La fel, la propunerea ministrului Sănătăţii a fost eliberat astăzi(vineri – n.r.). Am propus preluarea atribuţiilor de preşedinte de către dl. vicepreşedinte Vulcănescu. Vreau să precizez că în timpul mandatului meu există toleranţă zero pentru orice suspiciune legată de corupţie. Acesta este motivul pentru care astăzi (vineri – n.r.), împreună cu dl. prim-ministru am luat această decizie”, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

El a mai spus că nu poate declara mai mult, deaorece este declanşată o anchetă.

Marian Burcea a reţinut, alături de alte 13 persoane, în dosarul privind decontările ilegale. Burcea este suspectat de comiterea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat şi folosirea influenţei, în exerciţiul funcţiei de conducere din cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii de foloase necuvenite. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă