22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportPrezumarea caracterului licit al dobândirii averii, eliminată - proiect de revizuire a...

Prezumarea caracterului licit al dobândirii averii, eliminată – proiect de revizuire a Constituţiei

Proiectul legii de revizuire a Constituţiei elimină, la articolul privitor la dreptul de proprietate privată, prevederea potrivit căreia caracterul licit al dobândirii averii se prezumă, informează Mediafax.

În textul actual al Constituţiei, articolul 44 referitor la “Dreptul de proprietate privată” stipulează, la alieatul 8: “Averea dobândită licit nu poate fi confiscată. Caracterul licit al dobândirii se prezumă”.

În proiectul de lege de revizuire a Constituţiei, ultima parte a textului este eliminată, fiind menţinută doar cea potrivit căreia: “Averea dobândită licit nu poate fi confiscată”.

Proiectului legii de revizuire a Constituţiei şi un tabel comparativ între textul actual al Constituţiei şi textul propus au fost postate pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis Consiliului Legislativ, miercuri, proiectul legii de revizuire a Constituţiei, în vederea avizării acestuia.

Cele mai citite

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă