13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportVIDEO Președinția îi dă replica lui Tăriceanu: Pare rupt de realitate

VIDEO Președinția îi dă replica lui Tăriceanu: Pare rupt de realitate

Președinția a reacționat, după ce șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că n-a remarcat vreo scumpire a carburanților, după ce Guvernul Tudose a impus supraacciza. De asemenea, Mădălina Dobrovolschi, a criticat și comentariile liderului ALDE, potrivit cărora "Iohannis, se face că nu vede deficiențele din funcționarea instituțiilor care alcătuiesc statul de drept din România și patronează un sistem de putere corupt".




"Domnule Tăriceanu, da, adevărul doare, dar acest lucru nu este un motiv să folosiți un limbaj licențios, să jigniți și să spuneți în spațiul public lucruri care nu au nicio legătură cu realitatea.

Președintele României, Klaus Iohannis, reiterează faptul că persoanele cu probleme penale nu trebuie să se afle în conducerea statului. Președintele respectă pe deplin rezultatului votului care a condus la constituirea actualei majorități și își dorește ca Guvernul să aibă rezultate bune pentru România.

Președintele consideră că o legiferare transparentă de tip european este fundamentală  pentru întărirea statului de drept și consolidarea parcursului democratic al României.

Și încă o observație, dacă îmi permiteți, referitoare la declarațiile lui Tăriceanu. Domnia sa pare pur și simplu rupt de realitate, chiar de realitatea economică, ceea ce este foarte straniu pentru un fost prim-ministru. De exemplu, dânsul ne spune senin că prețul carburanților a rămas neschimbat după introducerea accizei.

Domnule Tăriceanu, cred că adevărul îl puteți afla foarte simplu întrebând orice român, orice cetățean, care a cumpărat combustibil în aceste zile și care a trebuit să scoată mai mulți bani din buzunar.", a declarat Mădălina Pușcalău. 





"Eu n-am văzut nicio scumpire la carburant, au fost câteva creșteri de prețuri sau scăderi de prețuri. Sunt diferențe foarte mari de până la 10 la sută" a spus Tăriceanu, în Senat.

Întrebat despre decizia Comisiei de buget din Senat de a elimina supraacciza la carburant din Ordonanța de Guvern, Tăriceanu a răspuns: "Am văzut ce s-a întâmplat in comisia de buget din Senat și nu sunt de acord. Sigur că este o preocupare firească. Atunci când am eliminat supraacciza nu am văzut scăderi la prețurile la carburant, am văzut doar o scădere a veniturilor la buget".





În ultima săptămână, președintele Klaus Iohnnis a fost ținta nenumăratlor atacuri lansate de conducerea coaliției de guvernare. Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că "atitudinea șefului statului i se pare o ieșire din democrație", după ce acesta a reiterat că persoanele cu probleme penale nu au "ce căuta la conducerea țării", referindu-se la miniștrii Ilie, Shhaideh și Plumb. Totodată, șeful PSD a mai susținut că președintele Klaus Iohannis ar fi fost de fapt în vacanță în SUA, deși Iohannis a participat la Adunarea Generală a ONU.





În replică, purtătoarea de cuvânt a președintelui Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, a spus că dacă o întâlnire cu Donald Trump și reprezentarea României la ONU este interpretată drept o vacanță, atunci nu mai este nimic de comentat.

”E o glumă sau este o ironie bazată pe un neadevăr. Dacă reprezentarea României la ONU și întânire cu președintele SUA reprezintă o vacantă, atunci nu mai avem nimic de comentat”, a declarat Dobrovolschi.

Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă