18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportPreşedintele PNL Sibiu: PDL se teme de unirea forţelor opoziţiei

Preşedintele PNL Sibiu: PDL se teme de unirea forţelor opoziţiei

Preşedintele PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan, susţine că “PDL se teme de unirea forţelor opoziţiei” pentru că astfel “nu va mai putea să îi înşele pe români şi să ajungă la putere”, potrivit Mediafax.

Preşedintele PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan, susţine, într-un comunicat de presă transmis miercuri, că Alianţa de Centru-Dreapta oferă “o soluţie salvatoare românilor”.

“Noua Alianţă de Centru-Dreapta formată din PNL şi PC, la care să se alăture şi PSD, doveşte forţa liberalilor de a regrupa principalele partide de opoziţie, în aşa fel încât să ofere cu adevărat o soluţie salvatoare românilor, o alternativă. PNL a dovedit de-a lungul timpului că are puterea de coeziune a forţelor politice, în cele mai grele momente ale istoriei”, arată Mircea Cazan.

Cazan susţine că, ultimele sondaje de opinie, din decembrie 2010, arată că “cetăţenii aşteaptă o schimbare”, iar PSD şi PNL sunt partide tot mai apreciate de români.

“Dacă în 2010 protestele sindicaliştilor, ale pensionarilor, nu au adus schimbarea, noua mişcare de pe scena politică, gândită de Crin Antonescu, poate schimba ceva în bine. Crin Antonescu se află pe primul loc în rândul politicienilor în care populaţia are încredere, în sondajul realizat de Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitice şi în sondajul CCSB. Conform acestor sondaje, PNL ocupă locul doi în preferinţele românilor, după PSD, cu o diferenţă tot mai mare faţă de PDL”, afirmă Cazan.

De aceea, deputatul PNL consideră că “PDL se teme de unirea forţelor opoziţiei”.

“Eu cred că PDL se teme de unirea forţelor opoziţiei, pentru că ştie că nu va mai putea să îi înşele pe români şi să ajungă la putere. Şi mai cred că atacurile care vin la adresa noastră, a liberalilor, cu privire la doctrină, nu sunt întemeiate, pentru că o alianţă politică nu înseamnă că nu mai suntem de dreapta, înseamnă să ai puterea să găseşti soluţii bune pentru populaţie, şi împreună cu alţii”, spune liderul PNL Sibiu.

Potrivit acestuia, cea mai mare problemă a cetăţenilor este criza economică ce îi afectează, dar, mai ales, “lipsa de soluţii din partea PDL şi a Guvernului” .

PNL şi PC au semnat, luni, Protocolul Alianţei de Centru-Dreapta.

Documentul a fost semnat de către liderii celor două partide, Crin Antonescu, şi, respectiv, Daniel Constantin.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi seară, după o nouă discuţie cu Crin Antonescu şi Daniel Constantin, că alianţa PSD-ACD se va putea încheia înainte de luna martie.

Cele mai citite

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

Istoria și simbolul crucii

Istoria crucii a marcat epoca dinainte de Hristos, ca simbol al celei mai crunte pedepse. Nu știm dacă pedeapsa prin răstignire este la fel de veche...

Rusia îl urmărește penal pe președintele ucrainean Zelenski

Rusia a deschis o acţiune penală împotriva preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi l-a trecut pe lista persoanelor căutate, a relatat sâmbătă agenţia de presă...
Ultima oră
Pe aceeași temă