15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportPreşedintele ANC va candida pe listele USL în colegiul ocupat în prezent...

Preşedintele ANC va candida pe listele USL în colegiul ocupat în prezent de Tudor Ciuhodaru

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie (ANC), Gheorghe Emacu, va candida pe listele USL în municipiul Iaşi, în colegiul ocupat în prezent de deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru, care susţine că va candida “oricum” pentru un nou mandat, fără să precizeze partidul pe listele căruia o va face.

Potrivit unui comunicat transmis presei marţi seară de conducerea PSD Iaşi, Gheorghe Emacu a fost desemnat candidatul USL pe colegiul de deputat Copou din municipiul Iaşi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În acest colegiu, deputat este Tudor Ciuhodaru, membru UNPR, însă candidatura acestuia pe listele USL nu a fost agreată de către liderul PSD Iaşi, primarul Gheorghe Nichita.

Gheorghe Emacu este preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie (ANC), instituţie în subordinea Ministerului Justiţiei), el fiind totodată vicepreşedinte UNPR.

Emacu a fost numit în luna iulie de către premierul Victor Ponta la şefia ANC.

Gheorghe Emacu a fost secretar de stat la Ministerul Administraţiei şi Internelor în guvernele Boc şi Ungureanu.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru a declarat că va candida “oricum” pentru un nou mandat, însă nu a precizat partidul pe listele căruia o va face.

“Voi candida oricum. Nu am niciun motiv să iau o altă decizie. Voi spune lucrurilor pe nume, indiferent ce vor să audă unii lideri de partid. Este clar că nu sunt în graţiile unor baroni locali, după experienţa de la alegerile locale”, a afirmat Tudor Ciuhodaru.

El a candidat la Primăria Iaşi pe listele Alianţei pentru Iaşi, grupare din care a făcut parte şi UNPR.

Ciuhodaru a pierdut în faţa lui Gheorghe Nichita, liderul local al PSD.

În colegiul de deputat Copou, ARD a desemnat-o pe Camelia Bogdănici, director medical al Spitalului “Sfântul Spiridon” din Iaşi, ea fiind şi consilier local PDL.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, declara, marţi, că a stabilit, împreună cu Gabriel Oprea, candidaţii UNPR la alegerile parlamentare, el arătând că, la Iaşi, Tudor Ciuhodaru nu se numără printre candidaţii aprobaţi.

“Am stabilit candidaţii la Iaşi. Din câte ştiu eu, domnul Ciuhodaru nu se afă printre candidaţi. Azi am avut o discuţie cu domnul Oprea şi am definitivat candidaturile de la UNPR, din câte ştiu eu, nu se află”, a spus Ponta, întrebat dacă Tudor Ciuhodaru va candida pe locurile USL.

Cele mai citite

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos, spune că Dumnezeu l-a îndrumat să se facă actor

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos în filum "Patimile lui Hristos", regizat de Mel Gibson și în care joacă și Maia...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...

Lionel Messi, de neoprit la 36 de ani! A fost desemnat jucătorul lunii în America

Argentinianul Lionel Messi, care în acest moment evoluează la formația Inter Miami, a fost votat cel mai bun jucător al lunii aprilie în liga...
Ultima oră
Pe aceeași temă