20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSportPremierul Grindeanu, despre protestele la OUG privind grațierea: Într-o democrație normală, fiecare...

Premierul Grindeanu, despre protestele la OUG privind grațierea: Într-o democrație normală, fiecare om are dreptul la opinie, atâta timp cât respectă legea

Fiecare om are dreptul la o opinie, într-o democrație, atâta timp cât respectă legea, a declarat premierul Sorin Grindeanu, marți seara, întrebat despre protestele care au avut loc, în țară, ca reacție la OUG privind grațierea și modificarea Codurilor penale.

„Eu respect opinia fiecăruia. Fiecare om, într-o democrație normală, are dreptul la opinie, atâta timp cât se respectă legea. Respect dreptul la opinie al fiecăruia și n-am ce să comentez”, a declarat Sorin Grindeanu, la sediul PSD.

Totodată, șeful Executivului a afirmat că a văzut „diverse lucruri”, unele care sunt, altele care nu sunt „conforme cu realitatea”.

Întrebat dacă Guvernul va aproba aceste ordonanțe, chiar dacă va fi organizat un referendum pe această temă, Grindeanu a precizat că nu a discutat cu ministrul Justiției despre cele două proiecte de acte normative. „O să mă informez în zilele următoare, mâine, poimâine, despre ceea ce s-a întâmplat din acest punct de vedere”, a spus Grindeanu.

Totodată, întrebat dacă vor fi făcute modificări la cele două proiecte de OUG, Grindeanu a răspuns: “O să văd în urma informării pe care mi-o va da ministrul Justiției”.

Peste 20.000 de persoane au protestat, duminică, în București și în alte județe, față de OUG privind grațierea și modificarea Codurilor penale.


 FOTO: Nou protest la Universitate, împotriva OUG privind graţierea şi modificarea Codului penal. Protestatarii s-au prins în Hora Unirii în jurul fântânii de la Universitate

Pe reţele sociale este anunţat un nou protest împotriva proiectelor de Ordonanţă de Urgenţă privind graţierea şi modificarea Codului. Evenimentul va avea loc marţi, de la ora 17.00, în Piaţa Universităţii din Capitală.


 Manual de deturnare a manifestaţiilor. Manipularea PSD: 30 de lei pentru un câine adus la protest

Televiziunea aflată în sfera de influenţă a Partidului Social Democrat au prezentat manifestațiile de duminică seară, la care au participat aproape 40.000 de oameni, ca pe o ameninţare la stabilitatea României.


 FOTO + VIDEO. Manipulări la RomâniaTV. Cum au reacționat internauții când au aflat că “s-a plătit 30 de lei pentru fiecare câine” prezent la protest

În timpul protestelor de aseară din București, televiziunile au transmis minut cu minut ceea ce se întâmplă în stradă. Dar la România TV, prezentatoarea a transmis că s-au împărțit 100 de lei de adult, 50 de lei de copil și… 30 de lei de câine.


“Am venit aici, în Piața Universității, asemeni miilor de români, ca să-mi arat indignarea că o gașcă de oameni politici vrea să schimbe legislația, vrea să schimbe statul de drept. Sunt zeci de politicieni cu probleme penale. Este inadmisibil”, a spus Iohannis în Piața Universității.


 FOTO + VIDEO. Proteste de amploare în toată țara, față de legea grațierii. În București, 30.000 de români au scandat în fața sediului PSD: ”Dragnea, nu uita, așteptăm și cartea ta”. Klaus Iohannis, baie de mulțime în Piața Universității. Dragnea a acuzat o lovitură de stat. Cioloș: Oamenii au idealuri

Aproximativ 40.000 de persoane au ieșit în stradă, duminică, în întreaga țara, ca să-și arate nemulțumirea față de legea grațierii și de modificarea Codurilor Penale, pe care le pregătea Guvernul Grindeanu săptămâna trecută.


 Presa internațională despre protestele din România: Mii de oameni – împotriva intenției Guvernului de a grația condamnații și de a submina lupta anticorupție

Presa internațională comentează pe larg protestele ample, la care au participat cu zeci de mii de români, desfășurate duminică în marile orașe ale României și în câteva capitale din vestul Europei.


 

Cele mai citite

Cum poți solicita despăgubiri de la Wizz Air? 3 recomandări

Mai mult de jumătate dintre pasagerii de zbor din Uniunea Europeană nu își cunosc drepturile în caz de întârziere sau anulare a zborului. Nu...

Irina Begu, norocoasa de serviciu. Rybakina s-a retras, iar Dodin a declarat forfait

Irina Begu a obținut o calificare fără probleme în runda a treia a turneului WTA 1.000 de la Roma, în urma abandonului franțuzoaicei Oceane...

Spitalul Foișor, date de ultimă oră despre starea lui Florin Piersic

În urma evaluării din această dimineață, s-a constatat că starea de sănătate a lui Florin Piersic este ușor îmbunătățită, cu o evoluție lent favorabilă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă