33.9 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSportPremierul Boc a asigurat CSM de preocuparea Guvernului privind personalul din justiţie

Premierul Boc a asigurat CSM de preocuparea Guvernului privind personalul din justiţie

Primul-ministru Emil Boc i-a asigurat joi pe membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) că Guvernul are în vedere problema resurselor umane în justiţie, în ceea ce priveşte viitoarele alocări bugetare, potrivit Agerpres.

 

“Toate implicaţiile pe care le avem, inclusiv acele implicaţii care vizează susţinerea actului de justiţie în cadrul Strategiei fiscal-bugetare pentru perioada 2012-2014, care urmează să fie trimisă la Parlament în perioada următoare, unde avem în vedere inclusiv capitolul resurselor umane în justiţie”, a spus Boc.

El a arătat că o preocupare a Guvernului este şi ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare pe justiţie din partea Comisiei Europene.
“Dorinţa noastră este ca Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe justiţie să fie eliminat pentru tot ce înseamnă situaţia cetăţeanului român şi tratarea lui în Uniunea Europeană în manieră egală”, a explicat Boc.

Premierul a subliniat şi importanţa implementării noilor coduri juridice pentru deblocarea actului de justiţie. “Salut adoptarea de către Parlament a legii de punere în aplicare a Codului civil, este un succes al tuturor, vom avea un nou cod civil care va intra în vigoare la începutul lunii octombrie. Şi în acest moment cred că lucrul acesta trebuie salutat şi este şi din punctul nostru de vedere o preocupare. Nu are rost să spun că analiza de impact la implementarea tuturor codurilor este o prioritate pentru noi. Până la finalizarea acestei analize de impact, trebuie să găsim aceste soluţii necesare pentru deblocarea acestor cauze judiciare care blochează economia, aglomerează rolul instanţelor dumneavoastră şi ne pun în dificultăţi cu mediul de afaceri intern şi internaţional”, a arătat şeful Guvernului.

Cele mai citite

Promisiunea lui Sorin Grindeanu: „La sfârşitul anului viitor se va circula de la Paşcani până la Bucureşti pe autostradă”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, promite că până la sfârşitul anului viitor se va circula pe autostrada A7 a Moldovei de la Paşcani...

recunoașterea și gestionarea bolilor copilăriei

Bolile copilăriei reprezintă acele afecțiuni care apar, în mod tipic, la copiii de vârstă mică. Din această categorie fac parte, printre altele, varicela,...

Zbor direct Bucureşti-Baku şi retur, operat de Azerbaijan Airlines

Primul zbor pe ruta Bucureşti-Baku, Zbor direct Bucureşti-Baku şi retur, operat de Azerbaijan Airlines, a avut loc astăzi, pe 3 iunie 2024. Vor fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă