12.4 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSportPosibila solutie a coalitiei antiprezidentiale: candidatul unic

Posibila solutie a coalitiei antiprezidentiale: candidatul unic

PNL ar putea lua astazi o decizie legata de suspendarea presedintelui. PRM s-a decis sa voteze alaturi de PSD si PC. Pentru ca nici un partid nu e pregatit, contra lui Basescu se pregateste un candidat unic sustinut de autorii suspendarii.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a avut, ieri, o intalnire cu cativa vicepresedinti PNL, tema discutiei fiind pozitia parlamentarilor liberali cu privire la suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu. La intalnire au participat Crin Antonescu, Ludovic Orban, Teodor Melescanu, Norica Nicolai, Dan Radu Rusanu. Potrivit unor surse liberale, la nivelul conducerii PNL parerile sunt impartite. Premierul Tariceanu, presedintele Camerei, Bogdan Olteanu, sau seful deputatilor PNL, Crin Antonescu, sunt pentru suspendarea lui Basescu, iar alti lideri precum Ludovic Orban, Puiu Hasotti sau Norica Nicolai spun ca sunt impotriva suspendarii. Totusi, in ultima perioada, pozitia lui Tariceanu a prevalat in fata celei a unora dintre vicepresedinti.
Exista si posibilitatea ca liberalii sa decida ca parlamentarii partidului sa voteze "potrivit propriei constiinte" sau sa se abtina la vot. Premierul i-a anuntat pe colegii sai ca intentioneaza sa convoace astazi, in jurul orei 13.00, o sedinta cu grupurile parlamentare ale partidului. De asemenea, situatia urma sa fie discutata in Biroul Politic al partidului. Tariceanu le-a spus colegilor de partid ca va convoca intalnirea dupa ce Curtea Constitutionala va formula motivatia la decizia privind suspendarea din functie a sefului statului.
La nivel oficial, premierul Tariceanu s-a aratat zgarcit in declaratii. "Imi exprim speranta ca se va gasi intr-un fel o solutie la nivelul Parlamentului si ca lucrurile – fie ca vor fi decise pentru suspendarea presedintelui, fie pentru a nu fi suspendat – vor permite sa se degajeze putin scena politica de aceasta disputa, care mie mi se pare inutila si care in ultima perioada imi da senzatia ca seamana cu lupta unei singure persoane pentru a-si pastra functia pe care o are", a afirmat Tariceanu. seful Executivului a discutat aceasta situatie cu liderul grupului liberal-democrat din Parlamentul European, Graham Watson, aflat la Bucuresti, si a subliniat faptul ca viitoarele alegeri europarlamentare nu trebuie sa fie tulburate de actuala situatie politica.
Conducerea PRM a decis ca parlamentarii sai sa voteze in favoarea suspendarii presedintelui Traian Basescu, ne-au declarat surse din interiorul formatiunii politice. Decizia de a vota pentru suspendare survine dupa mai multe intalniri in culise, ultima fiind cea dintre Dan Voiculescu si C.V. Tudor, ieri, la Senat. Surse din coalitia antiprezidentiala acreditau ieri ideea unui candidat unic care sa fie sustinut de toate partidele care au initiat si concretizat ideea suspendarii.

Cele mai citite

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă