23.6 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSportPortretul viitorului preşedinte al României

Portretul viitorului preşedinte al României

În 1993, preşedintele Ion Iliescu i se adresa unui jurnalist din Constanţa cu apelativul „Măi, animalule!”. Acelaşi politician folosea, referindu-se la jurnalişti, cuvinte precum „isterici”, „mahala ordinară”, „vipere” sau „măgari”, pentru a trece în revistă doar câteva dintre epitetele aruncate de-a lungul mandatelor. Apoi, au venit Traian Băsescu şi „ţiganca împuţită”, „centura politicii” şi „şcoala românească scoate tâmpiţi”.

Cum va fi următorul preşedinte al ţării? Iată cum este transpusă în discurs „Revoluţia bunului simţ” a la Crin Antonescu:

• „Umilitoare mi se pare situaţia unui preşedinte al României care, în curtea Ambasadei de la Paris, în faţa a 70 – 100 de cetăţeni români care trăiesc acolo, se milogeşte pur şi simplu, se prostituează electoral, văicărindu-se că are un Guvern în ţară pe care de fapt nu-l doreşte” – 20 mai 2009, la Râmnicu Vâlcea.

• „Asta e o ţară care a făcut vedete din toate pipiţele şi nu-şi respectă veteranii de război (…) Elena Băsescu le promite românilor legalizarea drogurilor, asta le lipseşte românilor” – 29 mai 2009, la Liga Aleşilor PNL de la Târgu Mureş.

• „Ţipete ascuţite scoate şi doamna Săftoiu. Altă femeie pedistă, actualmente în PNL, moralista second-hand achiziţionată pe vremea lui Dinu Patriciu şi Călin Popescu Tăriceanu sau invers, nu are importanţă” – 11 martie 2011, într-o conferinţă de presă.

• „Vă spun cu tristeţe, pentru CV-ul dumneavoastră şi pentru numele dumneavoastră de familie, că astăzi ne întristaţi, pentru că sunteţi printre cei mai penibili carierişti şi cei mai slugarnici slugoi” – 23 mai 2011, în Parlamentul României, la dezbaterea moţiunii „Politica externă este a României, nu a PDL”, îndreptată împotriva fostului ministru Teodor Baconschi.

• „Ţara asta nu este moşia lui Traian Băsescu şi nu este rezervaţia sectei demente şi fanatice în care s-a transformat Partidul Democrat Liberal (…) Deci nu te poţi duce ca un beţiv la cârciumă când eşti şeful statului să-ţi dai părerea tu asupra istoriei naţionale şi asupra simbolurilor naţionale. Este momentul să-i întreb pe toţi politrucii lui Băsescu cu pretenţii de intelectuali şi istorici, începând cu Vladimir Tismăneanu, când a spus Băsescu adevărul? ” – 23 iunie 2011, conferinţă de presă la Ploieşti

• „Doamna Udrea datorează foarte mult din cariera sa faptului că este femeie, asta nu a încurcat-o în carieră, a ajutat-o” – 2 noiembrie 2011, la Antena 3.

Cele mai citite

Cătălin Drulă, președintele USR: Guvernul PSD-PNL ne duce în dezastru financiar!

Președintele USR, Cătălin Drulă, atrage atenția că incompetența actualului Executiv ne costă și ne va costa scump. “Guvernul PSD-PNL ne duce în dezastru financiar! Ieri,...

20% creștere în primele 4 luni ale anului 2024 pentru Chairry Chairry Design & Furniture  

Chairry Design & Furniture, companie specializată pe segmentul soluțiilor de mobilier și amenajări interioare complete, raportează un volum de business de aproape 1 milion...

Resortul Lebăda Neagră deținut de Toma Sandu, închis de inspectorii DSV din cauza neregulilor grave

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare (DSV) au închis resortul Lebăda Neagră, deținut de Toma Sandu, după ce au descoperit multiple nereguli în cadrul unei inspecții...
Ultima oră
Pe aceeași temă