8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportPonta vrea un acord politic cu PDL pentru ca alegerile parlamentare să...

Ponta vrea un acord politic cu PDL pentru ca alegerile parlamentare să fie organizate în octombrie

Liderul PDL, premierul Victor Ponta a declarat că alegerile parlamentare ar trebui organizate în luna octombrie, astfel încât noul Guvern să îşi poată promova în Parlament proiectul de buget cel târziu în luna noiembrie, spunând că speră să ajungă cu PDL la un acord politic în acest sens, potrivit Mediafax.

“Încerc să obţin un acord al tuturor forţelor politice, pentru că aici nu este vorba de a impune ceva, şi sper să fie până la urmă şi PDL de acord, chiar dacă tactica lor acum este să nu fie de acord cu nimic. Eu cred că ar trebui să facem alegerile parlamentare undeva în luna octombrie. Constituţional este un mic impediment, deoarece este o prevedere care spune că trebuie în 20 de zile de la alegeri să convocăm noul Parlament, dar dacă avem un acord politic şi dacă întrebăm şi Curtea Constituţională, să nu adoptăm o hotărâre care să nu fie declarată neconstituţională, cred că este în interesul tuturor ca în luna octombrie când, până să vină sărbătorile de iarnă, până să vină zăpada, ploaia, toate celelate, să avem alegeri, iar noul Guvern să aibă timp să îşi adopte bugetul în Parlament în luna noiembrie, nu cum am făcut tot timpul, în decembrie, de Crăciun, când nu este nimeni atent”, a spus Ponta, la Realitatea TV.

El a precizat că a discutat despre acest subiect atât cu cei din USL, cât şi cu cei de la UDMR şi UNPR, intenţionând să aibă o discuţie similară şi cu reprezentanţii PDL, probabil după alegerile locale.

“Să discutăm, este şi în avantajul lor până la urmă”, a adăugat Ponta.

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, joi seara, că “nu am venit la guvernare ca să schimbăm PDL-ul cu USL-ul. Am venit să guvernăm altfel”.

“Există acţiunea în justiţie pentru cei care au semnat contractele administrative. O să mergem şi la domnul Igaş şi la ceilaţi domni care au mai semnat…”, a comentat Ponta pe tema confiscării averilor celor care au produs prejudic

Victor Ponta a mai spus că trebuie recuperaţi cei 2 milioane “pierduţi” la gala Bute. “Nu cred că doamna Udrea are 2 milioane de euro, dar trebuie recuperaţi nişte bani”.

Premierul a mai spus că guvernarea este dificilă deoarece a preluat mandatul în timpul alegerilor electorale.

Victor Ponta a spus că sunt şanse mari ca a doua tranşă de măriri a salariilor să fie aplicată din decembrie. “Potrivit evaluărilor făcute de agenţiile de rating, România se încadrează în termeni. Avem banii pentru finanţarea deficitului. Avem bani de la FMI şi BE, la care putem apela în caz de criză externă. Pe aceste cifre vă spun că până în decembrie avem bani pentru a doua şansă de măriri a salariilor”.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă