19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSportPonta: USL este PROIECTUL VIEŢII MELE politice. Mă sfătuiesc cu Năstase

Ponta: USL este PROIECTUL VIEŢII MELE politice. Mă sfătuiesc cu Năstase

Premierul Victor Ponta a vorbit, joi seara la Antena 3, despre propunerile procurorilor şefi la DNA şi la PÎCCJ, despre viitorul USL, dar şi despre relaţia pe care o are cu Adrian Năstase.

Citeşte mai jos, în format LIVE TEXT, care au fost principalele declaraţii ale premierului:

– În mod clar, propunerea doamnei Kovesi a fost controversată, nu trăiesc în altă lume. Teama era legată de faptul că sunt păcălit, că intru într-o capcană.

– Nu cred că mai poate fi în acest moment o capcană, dar am avut aceeaşi temere. Acum sunt convins că am procedat bine.

– Domnul Năstase a spus că liderii au obligaţia de vedea mai departe decât ceilalţi colegi. Eu am văzut mai departe un nou proiect pentru România, care nu-l include pe domnul Băsescu. Viitorul va demonstra dacă am avut dreptate.

– Trebuie să mă remarc prin lucrurile pe care le fac, nu prin lucrurile despre care spun că nu pot să le fac.

– De un an de zile se făcea propagandă împotriva USL-ului. Când am numit-o pe doamna Kovesi, toată această propagandă s-a distrus într-o zi..

– Am vrut să dau un anumit semnal. Vreau să arăt că nu există corupţii buni, ai mei, şi corupţii răi, ai domnului Băsescu. Vreau să cred că în viitor n-o să pun mâna pe telefon să o sun pe doamna Kovesi.

– Eu cred foarte mult în proiectul USL. USL este proiectul vieţii mele politice. Ţin foarte mult să aibă succes, să avem o guvernare bună până în 2016.

– Am încredere 100% în conducerea PNL şi în conducerea PC.

– Am privit cu emoţie interviul cu Adrian Năstase (interviul de miercuri seara – n. red). A fost o lecţie de politică şi o lecţie umană. Am vorbit cu domnul Năstase după ce a ieşit din penitenciar, dar aseară a fost un moment la special.

– Pentru mine, cel mai mult m-a impresionat răspunsul pe care Adrian Năstase l-a dat când a fost întrebat dacă i-ar face rău lui Traian Băsescu.

– Pentru mine au fost foarte importante şi sunt în continuare importante opiniile domnului Adrian Năstase. (…) Ne-am sfătuit şi încă ne sfătuim. (…)

– E un om cu experienţă, un om în care am încredere. Mi-au prins foarte bine laudele de aseară, iar celelalte lucruri pe care le-a menţionat le împărtăşesc în mare parte.

– 90% din preocuparea Guvernului trebuie să fie economia.

– E mai simplu să spunem să scăpăm de Băsescu, dar după aceea ce faceţi ?

Citeşte şi: Adrian Năstase, primul interviu în libertate: Băsescu este ca o vulpe împuşcată de vânător de pe care fug puricii

Antena3, amendată de CNA pentru “limbajul injurios” şi “ameninţările” lui Badea la adresa ziariştilor

 

Cele mai citite

Florin Piersic, internat la un spital din Capitală. Care este starea actorului

Actorul Florin Piersic se află internat la Institutul "Matei Balş", starea sa fiind în prezent una stabilă, au declarant, pentru Agerpres, surse medicale.Actorul Florin...

Borussia Dortmund e prima finalistă a Ligii Campionilor la fotbal după 1-0(0-0) cu PSG

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara,...

Vopseaua pentru exterior: reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă o mulțime de beneficii. Pentru obținerea rezultatelor dorite, trebuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă