11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportPonta: Ultimele ieşiri ale preşedintelui Băsescu au caracter electoral, arată dorinţa de...

Ponta: Ultimele ieşiri ale preşedintelui Băsescu au caracter electoral, arată dorinţa de a sprijini PDL

Ultimele ieşiri publice ale preşedintelui Traian Băsescu au caracter electoral şi demonstrează dorinţa şefului statului de a acorda sprijin PDL, a afirmat miercuri seară preşedintele PSD Victor Ponta, într-un interviu acordat postului de televiziune Antena 3, citat de Agerpres.

“Am fost foarte reţinut în a comenta ieşirile preşedintelui Traian Băsescu, în primul rând pentru că le-am considerat ceea ce şi sunt, ieşiri electorale, o dorinţă de a ajuta PDL, care în mod sigur, atât prin liderii săi, care sunt jalnici, domnul Blaga, domnul Ungureanu, cât şi prin faptul că duc în spate amintirea a ceea ce au făcut, nu prea pot să facă campanie electorală”, a afirmat liderul social-democrat.

În opinia sa, afirmaţiile făcute de preşedinte în cadrul ieşirilor publice din această săptămână nu se susţin “pe fond”. Astfel, Ponta a calificat ca fiind “o dezinformare” afirmaţia preşedintelui Băsescu referitoare la faptul că prezenţa observatorilor OSCE la alegerile din România este o dovadă că statul de drept este în pericol, în condiţiile în care astfel de observatori sunt prezenţi la alegeri şi în Statele Unite ale Americii, Franţa sau Olanda.

“Preşedintele a vorbit despre milioane de voturi fraudate, din nou. Am cerut ministrului Justiţiei şi astăzi m-a informat că sunt 600 de plângeri referitoare la referendum. De trimis în judecată până în acest moment au fost trimise trei persoane”, a mai spus Ponta.

Referitor la acuzaţiile privind nerespectarea deciziilor Curţii Constituţionale, preşedintele PSD a afirmat că, deşi pe unele le-a considerat nedrepte, le-a respectat, dând ca exemplu problema reprezentării României la Consiliul European.

“Toate aceste acuzaţii ale preşedintelui, în momentul în care le pui faţă în faţă cu date concrete, date puse la dispoziţie de instituţiile statului şi chiar de cei care l-au sprijinit pe preşedinte în vară, se dovedesc simple vorbe aruncate în vânt”, a concluzionat Victor Ponta.

Citeşte şi:

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă