15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportPonta pozează în apărătorul DNA

Ponta pozează în apărătorul DNA

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Justiției să sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) ca urmare a unor presupuse declarații pe care le-ar fi făcut președintele Traian Băsescu la un post local de televiziune.

„Am văzut declarația preşedintelui Băsescu prin care spune că a oprit arestările în perioada de campanie electorală, dar dă drumul la arestări după. Cred că e o declarație iresponsabilă, ca multe altele, dar vă rog, domnule ministru, să sesizați CSM. Dacă nici asta nu este o intervenție brutală în justiție…“, a declarat Ponta, la începutul ședinței de guvern de ieri.

În replică, șeful statului a declarat ieri că este vorba de „o minciună marca Ponta“ și că nu a existat o astfel de declarație. Președintele Băsescu a precizat însă că, dacă DNA ar aresta acum oameni politici, multe partide ar spune că procurorii se implică în campanie.

Într-un interviu difuzat luni seară, șeful statului declara: „Cred că au făcut foarte bine (cei de la DNA – n.r.) ca pe perioada campaniei, şi vă pot spune că se întâmplă în toate țările civilizate, să nu vină cu arestări, pentru că ele pot influența campania. După 26 mai, DNA îşi reia activitatea. Dar, nici acum nu e stopată. Dumneavoastră înțelegeți prin activitatea DNA sau DIICOT dacă arestează oameni politici. Or sunt foarte multe dosare care se derulează la DNA sau DIICOT, se investighează, sunt chemați la declarații. Nu e un semn că nu şi-ar mai face treaba DNA-ul“.     

Cele mai citite

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...

100 de arestați la Boston după o manifestație pro-Palestina

Aproximativ 100 de persoane considerate a fi manifestanţi pro-palestinieni au fost arestate sâmbătă dimineaţa în campusul unei universităţi din Boston şi tabăra lor a...
Ultima oră
Pe aceeași temă