5.9 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSportPonta: Parlamentarii USL vor participa la dezbateri în comisia de redactare a...

Ponta: Parlamentarii USL vor participa la dezbateri în comisia de redactare a noii legi electorale

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, luni, după şedinţa USL, că parlamentarii opoziţiei vor participa la discuţiile din comisia constituită pentru a dezbate noua lege electorală, în baza căreia va fi ales noul Parlament, potrivit Mediafax.

Ponta a arătat că marţi va avea loc o primă reuniune a comisiei care urmează să redacteze legea electorală pe baza căreia se vor alege viitorii parlamentari.

“Ne dorim o lege electorală care să corecteze greşelile din legea actuală, o mai bună selecţie a celor care candidează”, a spus liderul PSD, arătând că proiectul pe care USL l-a depus, sub semnătura celor doi preşedinţi ai Uniunii, cuprinde reducerea numărului de parlamentari, dar şi alegerile într-un singur tur de scrutin.

“Practic, în fiecare colegiu, candidatul care câştigă primul loc să meargă în Parlament”, a afirmat Ponta, adăugând că USL se va bate ca din noiembrie să se ajungă la pierderea mandatului de către parlamentarul traseist politic.

Referindu-se la legea privind ratificarea tratatului de guvernanţă fiscală, Victor Ponta a anunţat că parlamentarii USL vor participa şi se vor implica în discuţii, deşi, “în timp ce preşedintele Băsescu se laudă că semnează tratatul, premierul Ungureanu, mâna dreaptă a preşedintelui, practic încalcă de la început principiile şi ideea acestui tratat, care înseamnă disciplină bugetară, o cheltuire transparentă a bunului public şi foarte multă prudenţă”.

Ponta a criticat faptul că Guvernul ar fi luat decizia de a adopta o hotărâre de Guvern privind împărţirea de bani publici administraţiilor locale ale PDL şi UNPR, ca “mită pentru campanie electorală”.

“Dacă într-adevăr calculele sunt corecte, rezultă că Ungureanu a vândut toată rezerva de cupru a României pentru ca, într-o săptămână, toţi banii luaţi să îi împartă baronilor PDL şi UNPR, în scopul de a-şi păstra funcţia de premier pentru câteva luni”, a afirmat Victor Ponta.

Preşedintele PSD a anunţat că marţi, după adoptarea hotărârii de guvern, USL va depune plângeri penale împotriva premierului şi a miniştrilor care vor contrasemna această hotărâre.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu vede tot coaliția PSD-PNL la guvernare și în 2025

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni seară că prin formarea coaliţiei PSD-PNL s-a asigurat stabilitate politică şi că, în acest moment, nu vede altă...

Dmitri Medvedev afirmă că nu vor fi discuții de pace cu Kievul

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate de la Moscova, a declarat luni într-un discurs belicos ținut în fața unei hărți cu Ucraina împărțită între...

Patru persoane au fost arestate în Belgia pentru că ar fi planificat un atac terorist

Patru persoane, trei minore și un adult, au fost arestate în Belgia, fiind suspectate că ar fi planificat un atac terorist în Bruxelles, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă