16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportPonta: Nu pot promite o creştere a salariilor bugetarilor

Ponta: Nu pot promite o creştere a salariilor bugetarilor

Pensiile vor fi indexate anul viitor, posibil cu peste 4%, iar salariile bugetarilor nu vor fi tăiate, fără însă să poată fi avansată la acest moment o promisiune de creştere, a declarat premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.

“Salariile nu vor fi tăiate, dar nu pot promite o creştere”, a spus Ponta la România TV.

Referindu-se la noua Lege a salarizării unitare, prezentată de către ministrul Muncii şefului Guvernului a arătat că va susţine legea dacă va fi redus decalajul dintre cel mai mare şi cel mai mic salariu şi a amintit că a propus în acest sens o diferenţă de 1 la 7 între cele două valori.

Premierul a reluat totodată ideea reducerii acestei diferenţe prin introducerea unei taxe de solidaritate asupra veniturilor care depăşesc un anumit nivel.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat că în 2015 ar putea fi mărită pensia cu cel puţin 4% şi cel mult 4,4%, salariul minim va creşte la 900 lei din 1 iulie şi ar trebui să ajungă la 1.200 în 2016, iar o nouă Lege a salarizării unitare ar putea fi aplicabilă din 2015.

Cele mai citite

Zeci de comune și orășele l-au îmbogățit cu afaceri mici și multe

Compania Ideas Funding Pack SRL a reușit să se afirme pe piață prin intermediul consultanței oferite comunităților mici. Cu un flux constant de...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Monica Niculescu, în finala de dublu a turneului WTA Trophee Clarins de la Paris

Perechea româno-chineză Monica Niculescu/Lin Zhu s-a calificat în finala de dublu a turneului de tenis Trophee Clarins de la Paris, după ce au învins...
Ultima oră
Pe aceeași temă