29.7 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSportPonta: Nu ne vedem cu delegaţia FMI; o întâlnire acum este tardivă...

Ponta: Nu ne vedem cu delegaţia FMI; o întâlnire acum este tardivă (video)

Social-democraţii nu se vor vedea cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional aflată la Bucureşti, deoarece consideră că ar fi o întâlnire “tardivă”, în condiţiile în care deciziile au fost deja luate, a declarat, luni, după şedinţa conducerii centrale a PSD, preşedintele partidului, Victor Ponta, potrivit Agerpres.

 

El a precizat că PSD a primit luni o solicitare din partea FMI pentru a avea o întâlnire, însă, potrivit lui Ponta, aceasta ar fi “tardivă” şi “inutilă” în prezent.
‘Am primit astăzi o solicitare din partea delegaţiei FMI privind o întâlnire cu conducerea PSD. Le-am răspuns şi în scris că este o solicitare tardivă şi inutilă în acest moment. Toate discuţiile între delegaţia FMI şi Guvern s-au epuizat şi doar o întâlnire protocolară cu noi nu-şi are sensul în acest moment. Poziţia noastră este foarte clară – delegaţia FMI are o atitudine cu totul şi cu totul anormală faţă de Guvernul României şi faţă de România. În afară de faptul că girează toate măsurile stupide şi incoerente ale Guvernului, participă alături de Guvern la un mod în care populaţia ţării nu află adevărul despre ţară’, a argumentat Ponta, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

El a adăugat că, dacă delegaţia FMI ar fi avut intenţia să ‘asculte vocea opoziţiei’, aceste discuţii trebuiau să aibă loc înainte de luarea unei decizii împreună cu reprezentanţii puterii.
‘A trecut vremea întâlnirilor protocolare. (…) Încă o dată o spun, poziţia unora dintre reprezentanţii FMI de a fi de acord cu orice fel de măsură a Guvernului şi de a susţine orice fel de dată, de cifră şi de predicţie, care contrazice toate predicţiile celorlalţi analişti economici independenţi, este o poziţie anormală’, a susţinut Ponta.

Liderul social-democrat le-a reproşat, totodată, reprezentanţilor FMI şi guvernanţilor români că vin acum cu aceleaşi afirmaţii făcute anul trecut, potrivit cărora, vom avea creştere economică şi că nu vom mai avea tăieri de pensii şi salarii.
‘Astăzi, iarăşi aflăm ceea ce ne-a spus (n.r. FMI) şi anul trecut prin vocea domnului Mihai Tănăsescu şi a domnului Jeffrey Franks.(…) Nu ştiu de ce astăzi trebuie să-i credem, având în vedere că ceea ce ne-au spus anul trecut a fost total greşit dacă nu cumva mai mult decât atât’, a afirmat Ponta.

Potrivit acestuia, social-democraţii susţin ideea că România nu trebuie să se mai gândească la un nou împrumut extern, ci ‘doar să mai gireze, să mai dea viaţă încă un an sau doi Guvernului corupt şi incompetent actual’.

Cele mai citite

Arhiepiscopia Romano-Catolică organizează o procesiune care celebrează Taina Sfintei Euharistii

Arhiepiscopia Romano - Catolică de București organizează, în ziua de duminică, 2 iunie 2024, o procesiune cu ocazia Solemnității „Trupul și Sângele Domnului”, care...

Câte statui ale Ungariei a ridicat, din bani publici, Ilie Bolojan la Oradea

Baronul liberal de Oradea, Ilie Bolojan, în prezent președinte al Consiliului Județean Bihor, a ajuns mare vedetă națională când a demontat statuia lui...

Real Madrid este „Regina Europei” pentru a 15-a oară. Fanii echipei madrilene au declanșat „fiesta” la Casa de Espana din București

Real Madrid a cucerit pentru a 15-a oară trofeul Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 2-0...
Ultima oră
Pe aceeași temă