11.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSportPonta: Mă aştept la orice de la Băsescu

Ponta: Mă aştept la orice de la Băsescu

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri, la Bistriţa, că se aşteaptă la orice din partea şefului statului, Traian Băsescu, “de la o lovitură de stat până la orice încălcare a Constituţiei”, potrivit Mediafax.

Victor Ponta s-a adresat participanţilor la Conferinţa Judeţeană de alegeri a PSD Bistriţa-Năsăud, cărora le-a spus că bătălia cu PDL, “răul social absolut”, va fi “îngrozitor de grea”.

“Bătălia cu PDL, răul social absolut, va fi una îngrozitor de grea. Mă aştept la absolut orice de la Traian Băsescu, de la lovitură de stat la orice încălcare a Constituţiei. Mă aştept la absolut orice de la cei de la PDL, nu au nicio ezitare să cumpere – şi poate că în 2012 vom pune doar PSD-işti care rămân PSD-işti pe liste – primarilor să le facă dosare, să falsifice grosolan evaluările la proiecte europene. Mă refer la 3.2.2 şi la cea mai mare fraudă adusă fondurilor europene prin falsificarea grosolană a evaluărilor de către un domn care nu mişcă nimic fără să-i spună Gheorghe Flutur sau Florin Popescu de la Dâmboviţa”, a spus Ponta. El a declarat că pe social-democraţi îi aşteaptă “o bătălie foarte, foarte grea”.

“Nu vreau să ne îmbete euforia acestor zile în care toată lumea ne dă dreptate şi ne sprijină. Să ne consolidăm ca partid, ca mesaj. Mesajul meu e că momentul e foarte bun, dar nu e suficient, dar vreau să vă gândiţi că trebuie să câştigăm alegerile şi să le dăm oamenilor speranţa că pot scăpa de Traian Băsescu şi de Boc. Uitaţi-vă cât de frică le e oamenilor. Le e frică să protesteze”, a spus Ponta.

El le-a spus delegaţilor la conferinţă că a încercat să stabilizeze partidul de când este la conducerea lui.

“Am încercat să stabilizăm partidul în ultimele patru luni. Am fost în peste 20 de judeţe şi peste tot sunt oameni noi, care vin alături de partid, şi asta înseamnă foarte mult pentru efortul pe care am încercat să-l facem în patru luni. Am încercat să avem o comunicare mult mai coerentă. Unii dintre colegii noştri vorbesc mai puţin la tv, cred că apreciaţi acest lucru. Nu am mai acumulat datorii în ultimele patru luni, ba chiar am început să plătim din cele vechi. Cel mai important e că uşor-uşor redevenim partidul de stânga. Eu am intrat într-un PSD care nu era neapărat iubit, ci respectat”, a declarat Ponta.

E prima dată când simt şi cred cu adevărat că putem să câştigăm 50%

“Este pentru prima dată când simt şi cred cu adevărat că putem să câştigăm 50 la sută, să guvernăm singuri şi să reformăm această ţară. Vreau să vă promit că munca dumneavoastră nu o vom mai irosi la Bucureşti. Nu mai facem alianţe ca să obţin eu sau Radu Moldovan (preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud – n.r.) sau altcineva o funcţie, nu mai facem compromisuri, nu mai facem vizite noaptea nicăieri, decât la nevestele noastre, nu ne mai certăm între noi”, a spus Ponta.

Liderul PSD a declarat că “faptul că PNL trece înaintea PDL e un semn bun”

“Putem avea în zona de dreapta un adversar respectabil şi rezonabil, dar tot adversar. Dacă vorbim de alianţe, vreau să vorbim când sunt şi în interesul PSD. Eu vreau să facem alianţe pentru PSD, nu pentru alţii. Mi-aş dori să facem alianţa PSD-PSD, să închidem toate rănile din trecut şi, atunci când am pierdut, am pierdut din cauza noastră şi, de data aceasta, lucrurile sunt mult prea importante şi că şansa noastră e chiar să fim uniţi, nu doar în discursuri”, a declarat Ponta.

Anterior, Ponta declara, într-o confeinţă de presă susţinută la Cluj, că PSD exclude o intrare la guvernare până la alegeri în cazul în care moţiunea de cenzură va trece şi nu va susţine un guvern minoritar PNL, pentru că aşa este corect faţă de alegătorii social-democraţi.

“Exclud o intrare la guvernare a PSD până la alegeri, dacă vrem să facem ceva cu adevărat serios pentru România. Dacă vrem pentru noi e simplu, am avut funcţii de miniştri în 2009 şi la ce ne-au folosit? Dacă vrei ceva serios pentru România trebuie să ai sprijin şi legitimitate populară. În acest moment, principala problemă a PDL şi a lui Băsescu este lipsa sprijinului şi legitimităţii populare”, a afirmat Ponta, care a adăugat că obţinerea unor posturi de miniştri nu este nici obiectivul PSD, nici al său.

Cele mai citite
00:01:33

Creștere alarmantă a persecuțiilor în Venezuela în contextul Alegerilor Prezidențiale, avertizează ONG-uri și Experți ONU

Un grup pentru drepturile omului și experți ai ONU au denunțat marți o "creștere alarmantă a disparițiilor forțate" în Venezuela înaintea votului prezidențial din...

Opt persoane au murit într-un restaurant din Beirut în urma unui incendiu porvocat de explozia unei butelii de gaz

Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marţi cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat...

Prințul de Wales întrebat despre soție și copii: „Toţi sunt bine, mulţumesc. Da, suntem bine”

„ Vă supăraţi dacă vă întreb cum se simt soţia şi copiii dumneavoastră?" a fost întrebat prinţul de Wales de o femeie, potrivit actualitate.org. El...
Ultima oră
Pe aceeași temă