11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportPonta, la discuţii cu conducerea Dacia: I-am asigurat că facem autostrada

Ponta, la discuţii cu conducerea Dacia: I-am asigurat că facem autostrada

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi, că a avut discuţii cu conducerea Dacia şi i-a asigurat că legislaţia fiscală va fi stabilă, programul Rabla va continua, iar lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti vor începe în curând.

“Cel mai important pentru Dacia este să rămână competitivă nu în raport cu alţi producători din Europa, că aici stă bine, ci în raport cu uzine ale aceleiaşi companii care sunt în afara Europei şi acolo unde evident competitivitatea este crescută prin salarii mai mici în primul rând şi prin alte costuri speciale” a afirmat Victor Ponta, joi după-amiază, la Piteşti, la finalul unei întâlniri pe care a avut-o la Palatul Administrativ cu reprezentanţii companiei de la Mioveni.

Ponta a spus că, în cadrul discuţiei cu cei de la Dacia Renault, Ponta a spus că i-a asigurat pe aceştia că legislaţia fiscală, inclusiv în ceea ce priveşte înmatriculările de autoturisme noi, va rămâne neschimbată.

În plus premierul a precizat că Guvernul vrea să susţină prin programul “Rabla” creşterea vânzărilor cu 18 la sută înregistrată de uzina Dacia în primele două luni comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

De asemenea, Victor Ponta a menţionat că i-a asigurat pe cei de la Dacia că în acordul de parteneriat pe care România îl va semna cu Uniunea Europeană în perioada imediat următoare vor fi în continuare prevăzute programe şi finanţări pentru creşterea competitivităţii.

Primul ministru a mai spus că, în discuţiile privind construirea de autostrăzi în România, reprezentanţii uzinei Dacia “au fost extrem de echilibraţi în toate abordările”.

“Am discutat cu reprezentanţii Dacia şi i-am asigurat că legislaţia fiscală rămâne neschimbată, trendul de vânzări pozitiv de la începutul anului va fi susţinut în continuare prin programul Rabla, in acordul de parteneriat cu UE vor fi în continuare programe pentru susţinerea competivităţii în raport cu uzinele Dacia din afara Europei, unde salariile sunt mai mici, despre autostrada le-am explicat că este mai mult o chestie politică între mine şi domnul Băsescu, deja s-au alocat 35 de milioane de euro pentru studiul de fezabilitate, din 2015 vor începe lucrările din ambele capete, toată autrostrada va fi finalizată din finanţarea 2014-2020 pe baza noului studiu de fezabilitate care trebuia actualizat, i-am asigurat că nu există o concurenţă cu autostrada Comarnic-Braşov deoarece aceasta nu va fi realizată din fonduri europene”, a explicat Victor Ponta.

Premierul a precizat că discutat despre toate problemele adminstrative ale judeţului cu reprezentanţii Consiliului Judeţean.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă