12 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSportPonta: În toate vizitele pe care le fac, nu-l vorbesc de rău...

Ponta: În toate vizitele pe care le fac, nu-l vorbesc de rău pe Băsescu; nu mă duc să pârăsc

Premierul Victor Ponta a declarat, în cadrul unei emisiuni la Antena 3, că nu îl vorbeşte de rău pe Traian Băsescu în vizitele sale în străinătate.

“În toate vizitele pe care le fac la Washinton, nu-l vorbesc de rău pe Băsescu (…), pentru că oamenii de aici se raportează la România. Nu mă duc în străinătate să pârăsc”, a declarat premierul Ponta.

“În ultimul timp, foarte mulţi oameni nu mă mai întreabă de preşedintele Băsescu, nici Joe Biden, nici Angela Merkel. Toată lumea mă întreabă de viitor”, a declarat Ponta.

“Joe Biden mi-a spus aşa: noi, în America, am făcut foarte bine că am exploatat gaze de şist. Însă avem două tipuri de companii: companii care vor să câştige mai mulţi bani pe termen scurt şi neglijează problemele de mediu, şi companii mai mari, precum Chevron, care au standarde de mediu foarte înalte, care vor fi aplicate de la momentul în care se face exploatarea”, a adăugat Victor Ponta.

În opinia lui Ponta, parteneriatul României cu Chevron şi Exxon reprezintă singura soluţie pentru exploatarea gazelor de şist, deoarece România nu dispune de tehnologia necesară unor astfel de procese.

“Nu are nimeni în lume tehnologii şi companii atât de performante precum Exxon sau Chevron. Pentru noi, parteneriatul cu aceşti giganţi este singura soluţie”, a declarat Victor Ponta.

În opinia lui Joe Biden, Justiţia este importantă pentru siguranţa investiţiilor americane în România, conform celor declarate de către Victor Ponta: “În ceea ce priveşte Justiţia, vicepreşedintele Biden că firmele şi companiile americane merg să investească într-o ţară dacă justiţia garantează siguranţa investiţiilor lor”.

“Fiecare înalt oficial român care vine si atrage atenţia asupra programului de vize Waiver pentru România va ajuta la obţinerea unui rezultat pozitiv”, a declarat Ponta, cu referire la obţinerea vizelor americane de către români.

Victor Ponta intenţionează să facă o vizită la Moscova în 2014, însă a adăugat că principala sa preocupare ţine de relaţiile economice. “Peste tot pe unde am mers, eu am vorbit, în primul rând, de relaţiile economice, pentru că asta gface Guvernul”, a spus Victor Ponta.

Cele mai citite

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...

Estonia acuză Rusia că-i perturbă zboorurile prin interferența cu semnalele GPS

Finair a anunțat că a suspendat zborurile timp de o lună, potrivit radioromania.ro. Estonia acuză Rusia că prin interferența cu semnale GPS încalcă reglementările naționale...

Franța e gata să medieze între Israel și Hezbollah

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile...
Ultima oră
Pe aceeași temă