12.4 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSportPonta i-a trimis lui Băsescu scrisoarea privind acţiunile preşedintelui Jobbik pe teritoriul...

Ponta i-a trimis lui Băsescu scrisoarea privind acţiunile preşedintelui Jobbik pe teritoriul României

Premierul Victor Ponta a trimis preşedintelui Băsescu scrisoarea referitoare la acţiunile pe teritoriul României ale preşedintelui partidului Jobbik din Ungaria, Vona Gabor.

Şeful Guvernului cere discutarea în CSAT a raportului întocmit în acest sens de către Ministerul de Interne.

Citeşte şi: Frunda: Propunerea lui Băsescu privind interzicerea Jobbik nu e fezabilă

Anterior, premierul Victor Ponta a anunţat că ministerul de Interne a elaborat încă de marţi dimineaţa documentaţia pentru a-l declara pe liderul partidului Jobbik drept persoană indezirabilă pe teritoriul României. Astfel, dacă preşedintele Traian Băsescu, ca şef al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, avizează procedură, Vona Gabor va fi declarat chiar miercuri persona non-grata în România.

Citeşte şi: Ponta: Putem interzice chiar azi prezenţa liderului Jobbik în România

Premierul a precizat că preşedintele, având informaţii despre ce se întâmplă la nivelul Guvernului, a vrut să “fure caimacul” prin solicitarea oficială de marţi seară de interzicerea a partidului Jobbik în ţară.

Citeşte şi: Antonescu despre interzicerea Jobbik: Este corectă propunerea lui Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că nu poate fi interzisă prezenţa în România a unor cetăţeni care aparţin unui partid, dar poate fi interzisă prezenţa pe teritoriul ţării a unei persoane, adică a preşedintele Jobbik, Vona Gabor, relatează Agerpres.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă