13.4 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportPonta: Eu vreau să fiu premier. Aş face tandem cu Tăriceanu preşedinte....

Ponta: Eu vreau să fiu premier. Aş face tandem cu Tăriceanu preşedinte. Am propus ca UDMR să facă parte din Guvern. Sper ca Antonescu să se întoarcă

Victor Ponta a declarat, miercuri seara, la Antena 3 că a urmărit la televizor anunţul ruperii USL. Imediat după ce am terminat intervenţia publică, Antonescu m-a sunat. Am crezut că vom discuta. Eu regret decizia partenerilor liberali şi cred că decizia este reversibilă.

Nu spun că toată vina o are domnul Antonescu. Competiţia din noiembrie a fost însă considerată mai importantă decât de a ne lupta împreună pentru proiectul USL. Nu contează cine va fi preşedinte; să fie domnul Antonescu, să fie domnul Tăriceanu. Cel mai important lucru este să vină un altfel de preşedinte după Traian Băsescu, nu un alt om.

Pentru domnul Antonescu este mai simplu să nu fii la guvernare. Este mai simplu să critici şi să fii criticat.

Mi-am dorit să-l am în Guvern pe domnul Tăriceanu.

Eu vreau să rămân premier, a spus Victor Ponta.

Sunt câţiv aoameni care pot fi aleşi şi care au un grad foarte mare de încredere. Unul este Arafat, Isărescu, Tăriceanu, Oprescu şi MRU. Sunt foarte supărat pedomnul Arafat pentru că nu vrea să fie ministrul Sănătăţii. Arafat a spus că vrea să rămână secretar de stat.

Citeşte şi: Tăriceanu. Mâine voi înfiinţa Partidul Reformator Liberal. Am fost premier, îmi doresc mai mult. Îl voi învinge pe Antonescu la prezidenţiale

Mă interesează cel mai mult ca viitorul preşedinte să fie diferit de Traian Băsescu. Vreau ca atunci când în văd la o întâlnire internaţională să fiu mândru de preşedintele meu.  Toţi, mai puţin Mihai Răzvan Ungureanu au aceste calităţi.

”Aş face tandem cu Tăriceanu preşedinte, aşa cum aş face tandem, dacă ar dori şi cu domnul Antonescu”, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a mai declarat, miercuri, că ia în calcul să ofere posturi în viitorul Cabinet liberalilor care ar pleca din PNL pentru a se alătura noii formaţiuni liberale pe care o va forma Călin Popescu Tăriceanu.

Referitor la susţinerea parlamentară, Ponta a spus că v amerge marţi în faţa Parlamentului cu un Guvern care va asuma în totalitate programul USL pentru oamenii de fapt au votat. Am propus ca UDM să facă parte din Guvern. Fiecare partid component coaliţiei parlamentare va avea un vicepremier

Este un mesaj către colegii liberali că nu le ia nimeni posturile. Poate vor reveni alături de noi.

În 2014 sunt două rânduri de alegeri. Evident că este interesul politic să fie la guvernare sau în opoziţie. Eu vreau ca toate partidele să aibă o reprezentare în Guvern. Singurul reproş pe care i l-am adresat domnuluiAntonescu a fost că deciziile pe care le luăm în Guvern, nu toate sunt populare. Ţin foarte mult să fie solidaritate şi să nu aruncă vina unii asupra altora.

Eu am spus că nu dau afară nicun ministru, şi-au dat ei demisiile. Cei care rămân, pentru mine există un singur criteriu: dacă îşi fac treaba bine, rămân. Dacă nu, îi voi schimba ca şi în cazul în care era USL. Nu este vorba despre nicio epurare.

Tăriceanu nu mi-a cerut să vină în Guvern

Nu se pune vorba ca domnul Tăriceanu să fie în Guvern. Nu mi-a cerut şi nu-şi doreşte o funcţie în Guvern, a mai spus Ponta.

Despre Antonescu şi discuţiile cu Băsescu, ponta a spus că nu l-a deranjat că a mers să se sfătuiască cu Băsescu pe problema din R. Moldova.

Eu nu am fost niciodată la Traian Băsescu, fără să-i spun înainte lui Crin Antonescu, tocmai pentru a nu lăsa loc de speculaţii.

Băsescu i-a întins o capcană lui Antonescu

”Eu cred că Băsescu i-a întins o capcană lui Antonescu. L-a făcut să creadă că Antonescu va fi candidatul Dreptei căntra lui Oprescu sau cine o fi candidat al sângii. Dacă eşti anti-Băsescu, eşti în tabăra asta, dacă nu eşti în tabăra asta, inevitabil eşti în cealaltă tabără. Cred că de azi, domnul Antonescu va începe să fie atacat. Încă mai poate ieşi din capcană”.

”Ştiu foarte clar ca ASF a început după foarte mulţi ani o anchetă a uneia dintre cele mai mari societăţi de asigurări, Astra”.

”Cel mai grav lucru nu este ce spune Băsescu, ci ce va face până în noiembrie. Printr-o singură semnătură a dat o lovitură tuturor celor care plătesc energie electrică.

Noi am propus un proiect de lege prin care subvenţia pentru energia verde este stopată. Băsescu a respins de două ori acest proiect.

Azi am aprobat scrisoarea pentru FMI sper că o va semna preşedintele.

Relaţia cu Antonescu e ca un foc. Eu pun apă, el pune gaz

Despre demisia pe care i-o cere Antonescu, Ponta a spus că ”orice demisie a mea înseamnă că Traian Băsescu va numi un alt premier şi cred că nici domnul Antonecu nu-şi doreşte acest lucru. Nu cred că vrea să-i facem un cadou lui Traian Băsescu. Cred că a fost o retorică politică. Amconvenit împreună cu domnul Antonescu că orice s-a întâmpla să nu-i dăm lui Băsescu înapoi Guvernul.

Este un fel de foc, în relaţia cu domnul Antonescu. Eu pun apă, el pune gaz. Eu nu voi vorbi lucruri urâte despre cei din PNL.

Eu vreau să revenim la noua formulă.

La Educaţie intenţionez să-l pun pe Pricopie. La Sănătate, încă nu am reuşit să-l conving pe domnul Arafat.

Despre Iohannis, Ponta a spus că povestea Iohannis, vicepremier, a fost doar un pretext pentru ruperea USL. Am vrut să-l pun pe Iohannis Nu a vrut.

Cele mai citite

VIDEO. Laura Giurcanu s-a despărțit de fiul Andreei Esca. Influencerița s-a întors la fostul iubit

Viața sentimentală poate fi plină de surprize și răsturnări de situație, iar Laura Giurcanu pare să fi experimentat acest lucru într-o manieră cât se...

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...

Atacurile asupra libertății presei, la nivel mondial, s-au intensificat. Siguranța jurnaliștilor în România, motiv de îngrijorare

Atacurile politice asupra libertăţii presei, inclusiv detenţia jurnaliştilor, suprimarea instituţiilor media independente şi difuzarea pe scară largă a dezinformării s-au intensificat în mod semnificativ...
Ultima oră
Pe aceeași temă