34 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSportPonta: Băsescu şi Boc n-au înţeles nimic din cazul Arafat, au pus...

Ponta: Băsescu şi Boc n-au înţeles nimic din cazul Arafat, au pus la MAE un politruc

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, la Focşani, că premierul Emil Boc şi preşedintele Traian Băsescu nu au înţeles nimic din „cazul Arafat”, deoarece nu au numit un tehnocrat la conducerea Ministerului Afacerilor Externe, potrivit Mediafax.

 

„Astăzi, când puteau să numească un tehnocrat respectat de toată lumea, au mers din nou pe mâna unui politruc. Premierul Boc nu l-a demis pe Baconschi pentru jignirile aduse protestatarilor, ci pentru că avea nevoie să mai dea un post în Guvern grupului acela de traseişti politici care, probabil, văzând ce se întâmplă, mulţi vroiau să fugă din coaliţia de guvernare. Le-au mai dat un os de ros. Emil Boc merită criticat şi pentru faptul că a dat o palmă unui tehnocrat pe care noi îl respectăm cu toţii, Bogdan Aurescu, care ar fi făcut cinste României ca ministru de Externe”, a spus Victor Ponta, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat dacă, odată cu numirea noului ministru, Guvernul ar trebui să fie revotat în Parlament, Ponta a răspuns: „În Constituţia României este scris că atunci când se schimbă compoziţia Guvernului, noul Executiv trebuie să vină în faţa Parlamentului. Eu nu cred că au curajul să vină la un vot în Parlament. Mai există o soluţie: de spus că UNPR este PDL şi atunci s-a schimbat un ministru PDL cu un alt ministru PDL pe care scrie, încă, UNPR”.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a fost revocat din funcţie, luni, de către premierul Emil Boc, motivul invocat fiind afirmaţiile acestuia la adresa protestatarilor, în locul său fiind numit Cristian Diaconescu.

Diaconescu a depus, marţi, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţie, la ceremonie asistând consilieri prezidenţiali, unii membri ai Guvernului, în frunte cu premierul Emil Boc, dar şi reprezentanţi ai UNPR, precum şi Teodor Baconschi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă