15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSportPonta: Băsescu ne-a cerut să închidem ochii la abaterile Robertei Anastase

Ponta: Băsescu ne-a cerut să închidem ochii la abaterile Robertei Anastase

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, după consultările de la Cotroceni, că Traian Băsescu le-a solicitat social-democraţilor să “închidă ochii” la “frauda” preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, pentru a se adopta legile privind bugetul de stat, salarizarea unitară şi legea Educaţiei Naţionale, informează Agerpres.

“Ne-a solicitat (Traian Băsescu – n.r.) să închidem ochii – este o interpretare, dacă vreţi a mea şi a noastră -, să închidem ochii pentru moment la abaterile şi frauda doamnei Anastase şi la abaterile de la regulile democratice din Parlament, ca să adoptăm aceste două sau trei legi. I-am precizat punctul nostru de vedere: Bun, ce se va întâmpla după? Nu se termină activitatea parlamentară şi nici viaţa politică după ce se adoptă aceste două-trei legi. Foloseşte cuiva? Ne-a cerut FMI să adoptăm prin fraudă legi necesare?”, a spus Ponta, la finalul întrevederii de la Cotroceni.

Liderul PSD a mai precizat că el înţelege regula majorităţii şi minorităţii din Parlament, dar că, din păcate, cei aflaţi la putere nu respectă mecanismele democratice.
“Cred că domnul Băsescu măcar va avea ocazia să citească materialul despre statul social. I-am readus aminte că domnia sa a fost preşedintele unui partid membru al Internaţionalei socialiste, chiar dacă acum, sigur, are o concepţie mult mai de dreapta şi măcar a înţeles de la noi că nu există o dorinţă de blocaj, există o dorinţă de revenire la nişte reguli normale”, a mai menţionat Ponta.

El a subliniat faptul că regulile nu au fost încălcate de PSD, iar responsabilitatea pentru buna funcţionare a instituţiilor fundamentale ale statului îi revine şi preşedintelui ţării.
“Responsabilitatea, chiar dacă preşedintele o transmite către partidul de guvernământ, către preşedintele Camerei Deputaţilor, responsabilitatea îi revine şi preşedintelui pentru buna funcţionare a acestor instituţii fudamentale, care, iată, în acest moment, nu din cauza noastră, a opoziţiei, practic funcţionează foarte prost şi anormal”, a mai spus Ponta.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 825: Zelenski, așteptat la Bruxelles

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este aşteptat în această dimineaţă la Bruxelles, unde urmează să semneze un acord bilateral de securitate cu premierul belgian Alexander...

Motocoasele electrice: Soluția ideală pentru întreținerea grădinii tale

Motocoasele electrice și trimmerele sunt instrumente esențiale pentru întreținerea eficientă a grădinilor și a spațiilor verzi. Acestea sunt concepute pentru a oferi o soluție...

STS a intervenit să repare o defecțiune apărută într-o reţea internă de telefonie interurbană din București

Sistemul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a intervenit, luni seară, la o defecţiune apărută la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană...
Ultima oră
Pe aceeași temă