15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSportPonta: Băsescu lansează scandal pentru că are lansare de partid. Pot simţi...

Ponta: Băsescu lansează scandal pentru că are lansare de partid. Pot simţi dispreţ

Preşedintele Traian Băsescu este un personaj care lansează doar scandal, ceartă şi minciuni numai pentru că, marţi, are o lansare de partid şi se află, astfel, în campanie, a declarat premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.

“Preşedintele nu se poate obişnui că nu mai are un guvern de slugi. Aştept ca o uşurare să îşi termine odată mandatul”, a spus Ponta la Antena 3.

El a adăugat că nu îl interesează părerea preşedintelui despre fondurile UE sau privatizarea CFR Marfă, deoarece acesta este ultimul om care poate da sfaturi, deoarece el a cauzat situaţia dificilă din 2010-2011.

Citeşte şi Traian Băsescu: Ponta trebuie să-şi asume privatizarea CFR Marfă. Compania care a cumpărat-o nu are bani de investiţii

Premierul a adăugat că observă cu satisfacţie faptul că îl enervează foarte tare pe preşedintele Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, luni, că va lua în 23 august o decizie definitivă privind numirea lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor, explicând că lipsa sa de încredere în Ovidiu Silaghi este urmare a performanţei acestuia la Ministerul Transporturilor, când nu s-a evidenţiat cu nimic, a fost “un fel de apă sfinţită”, adică nici nu a mişcat ceva, nici nu s-a opus la ceva.

El a mai afirmat că anunţul Guvernului că trebuie aşteptat avizul Consiliului Concurenţei pentru semnarea contractului de privatizare a CFR Marfă este o “intoxicare şi o minciună”.

Citeşte şi PNL îl SFIDEAZĂ pe Băsescu: Ovidiu Silaghi rămâne propunerea pentru Ministerului Transporturilor

Băsescu a arătat totodată că firma care a câştigat licitaţia pentru a cumpăra CFR Marfă nu are banii necesari pentru a plăti suma convenită şi caută bani “pe la bănci”, el întrebând de unde va mai avea compania bani de investiţii pentru modernizarea CFR Marfă.

El a mai declarat că Guvernul a probat că nu a fost competent în pregătirea absorbţiei banilor pentru exerciţiul 2014-2020 prin proiectul Acordului de Parteneriat transmis la Bruxelles, adăugând că trage un semnal de alarmă în acest sens.

În replică, premierul Victor Ponta, aflat în vizită de lucru în Spania, a afirmat că nu doreşte să comenteze în niciun fel ultimele declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu, deoarece îi este indiferent ce anume a spus şeful statului, adăugând : “Să fie sănătos preşedintele !”.

Cele mai citite

VIDEO. A câștigat primul titlu de campion mondial la snooker. Englezul Kyren Wilson l-a învins pe Jak Jones

Kyren Wilson a obținut primul său titlu de campion mondial la snooker, după ce l-a învins în finală, cu scorul de 18-14, pe galezul...

Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs merg la Jocurile Olimpice! România are 82 de sportivi calificați la Paris

România și-a mărit numărul de sportivi care vor participa la Jocurile Olimpice, după ce perechea alcătuită din Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs s-a calificat...

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă