15.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportFotbalPierre-Emerick Aubameyang: Chelsea a ajuns la un acord pentru atacantul Barcelonei

Pierre-Emerick Aubameyang: Chelsea a ajuns la un acord pentru atacantul Barcelonei

Chelsea a ajuns la un acord de principiu în valoare de 12 milioane de lire sterline, plus fundașul Marcus Alonso, pentru atacantul Barcelonei Pierre-Emerick Aubameyang, potrivit lui Guillem Balague.

Aubameyang a marcat 13 goluri în 24 de apariții pentru Barca, după ce s-a alăturat clubului spaniol în februarie de la Arsenal, notează BBC.

El a avut o clauză de 100 de milioane de euro (83,4 milioane de lire sterline) în contractul său, dar a jucat doar opt minute în acest sezon.

Jucătorul de 33 de ani ar fi a șaptea achiziție de vară a lui Chelsea.

Fostul internațional gabonez a marcat 92 de goluri în 163 de meciuri în toate competițiile pentru Arsenal, dar a plecat liber de contract după ce s-a certat cu managerul Mikel Arteta.

Doar patru jucători au marcat mai multe goluri în Premier League decât totalul de 68 de goluri ale lui Aubameyang în perioada de la 31 ianuarie 2018 – data la care s-a alăturat lui Arsenal.

Aubameyang a lucrat cu Thomas Tuchel, antrenorul lui Chelsea, la Borussia Dortmund între 2015 și 2017.

El a marcat 79 de goluri în 95 de meciuri sub comanda germanului, cu 38 mai multe decât a înscris sub conducerea oricărui alt antrenor.

În această vară, Chelsea l-a adus pe fundașul francez Wesley Fofana pentru o sumă de aproximativ 70 de milioane de lire sterline, pe atacantul englez Raheem Sterling de la Manchester City pentru 50 de milioane de lire sterline, pe fundașul senegalez Kalidou Koulibaly de la Napoli pentru 34 de milioane de lire sterline, pe mijlocașul englez Carney Chukwuemeka de la Aston Villa pentru 20 de milioane de lire sterline, pe fundașul stânga spaniol Marc Cucurella de la Brighton pentru 60 de milioane de lire sterline și pe mijlocașul italian Cesare Casadei de la Inter Milano.

Aducere lui Aubameyang ar însemna că președintele lui Chelsea, Todd Boehly, va cheltui aproape 250 de milioane de lire sterline în prima sa fereastră de transferuri de când a cumpărat clubul de la Roman Abramovich.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Motivul incredibil pentru care Kristi Noem, om politic din SUA, și-a ucis câinele

Kristi Noem a spus că a relatat întâmplarea pentru a demonstra că este dispusă să facă lucruri care sunt „dificile şi urâte” atât în...

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...
Ultima oră
Pe aceeași temă