Peste jumătate dintre suporterii englezi consideră că VAR-ul nu e bun

O anchetă efectuată în Anglia a dezvăluit că 60 la sută dintre suporterii de fotbal consideră că sistemul de arbitraj video (VAR) funcţionează "rău sau foarte rău" la meciurile din Premier League.

Share

Rl online 0 comentarii

04.02.2020 - 15:52

Sondajul, realizat de societatea dedicată cercetării de piaţă YouGov, relevă că doar 27% dintre cei chestionaţi sunt de părere că VAR funcţionează "bine sau foarte bine", 12% opinează că sistemul nu funcţionează nici bine, nici rău, iar 1% nu s-au pronunţat pe această temă.

În plus, 67% dintre suporterii din Premier League consideră că această tehnologie a făcut meciurile de fotbal "mai puţin plăcute".

Conform sondajului, 8% dintre persoanele chestionate ar dori ca VAR să fie utilizat în continuare ca şi până acum, în comparaţie cu 74% care vor schimbarea modului în care se aplică arbitrajul video.

Doar 15 la sută dintre respondenţi ar dori, însă, să se renunţe definitiv la utilizarea acestei tehnologii (3% au evitat să se pronunţe).

VAR, introdus în acest sezon în Premier League, a fost folosit deja de două sezoane în alte ligi, precum cea spaniolă, pe lângă faptul că a fost introdus în sezonul trecut şi în Liga Campionilor.

Ancheta a mai relevat că 71% dintre iubitorii fotbalului sunt de părere că ar trebui să existe un timp limitat pentru luarea deciziilor de către VAR, în timp ce un număr şi mai mare, 81% dintre suporteri, ar dori ca pe ecranele uriaşe ale stadioanelor să fie prezentate aceleaşi imagini pe care le văd şi arbitrii video.

Joi, conducerea Premier League va prezenta cluburilor o anchetă referitoare la VAR, realizată în jurul a 250 de partide.

Comentarii