9.5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSportPerechea Tecău/Rojer, primul succes la Turneul Campionilor

Perechea Tecău/Rojer, primul succes la Turneul Campionilor

Tecău şi Rojer, capi de serie numărul şase, s-au impus într-o oră şi 29 de minute în faţa principalilor favoriţi, columbienii fiind siguri de faptul că vor fi cea mai bună pereche a anului după titlurile cucerite la Wimbledon şi US Open.

Tecău şi partenerul său au dominat primul set, adjudecat cu 6-2, dar actul secund a fost mult mai echilibrat. Cuplul româno-olandez a ratat o minge de break, după care şi-au pierdut serviciul la 5-5, sud-americanii reuşind să câştige setul cu 7-5.

În super tiebreak, Tecău şi Rojer au început foarte bine şi au condus cu 3-0, 4-1 şi 6-2, dar au fost egalaţi, 6-6, columbienii au condus cu 8-7, însă Tecău şi Rojer au reuşit să câştige ultimele trei puncte şi meciul.

Tecău şi Rojer au acum 6-4 în meciurile directe cu columbienii, după ce precedenta confruntare a fost câştigată de Cabal şi Farah, în sferturi la Wimbledon, cu 6-3, 3-6, 6-7 (8), 6-4, 11-9.

Luni în primul lor meci din Grupa Max Mirnîi, Tecău şi Rojer au fost învinşi de cuplul german Kevin Krawietz/Andreas Mies cu 7-6 (3), 4-6, 10-6. Cabal şi Farah au fost întrecuţi în prima partidă de francezii Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut cu 6-3, 7-5.

Tecău şi Rojer, care anul acesta au obţinut titluri la Madrid şi Basel, pierzând finale la Rotterdam şi Washington, şi-au asigurat un cec de 80.000 de dolari şi 200 de puncte ATP la dublu.

Joi, Tecău şi Rojer vor întâlni cuplul Herbert/Mahut, iar în cealaltă partidă se vor înfrunta columbienii Cabal/Farah şi germanii Krawietz/Mies.

Tecău şi Rojer au câştigat Turneul Campionilor în 2015, participând împreună şi în 2014 şi 2017. Tecău a mai avut alte două participări, în 2011 şi 2012, alături de suedezul Robert Lindstedt.

Cele mai citite

Primul român mort în Gaza ca prizonier al Hamas

Autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza, anunţă în această dimineaţă...

Discursul lui Iohannis la Dubai. VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România consideră energia nucleară drept o sursă stabilă de energie şi că ţara noastră îşi propune să devină...

Primul român mort în Gaza ca prizonier al Hamas

Autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza, anunţă în această dimineaţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă