9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Pentru sase articole, le-au trebuit doua ore

Dezbaterea noului Regulament al Senatului a continuat si ieri, fireste, tot in ritm de melc. Alesii au reusit, cu chiu, cu vai, sa voteze sase articole in doua ore.
Dupa ce s-au certat cateva luni in comisie si alte cateva saptamani in plen, senatorii puterii si ai opozitiei au ajuns la concluzia ca unele prevederi ale vechiului Regulament, pe care initial le modificasera, sunt foarte bune si au revenit la ele. Astfel, dupa ce Alianta a impus in Comisie ca „dupa constituirea legala a Senatului se alege Biroul Permanent al acestuia”, s-a revenit la forma initiala, care spunea ca „dupa constituirea legala a Sena-tului, se aleg presedintele Senatului si ceilalti membri ai Biroului Per-manent al acestuia”. Alianta a militat tot timpul pentru negocierea functiei de presedinte la comun cu celelalte functii din Biroul Permanent, astfel incat partidul care da presedintele va pierde automat o functie in Biroul Permanent.
Pe langa acestea, senatorii au mai stabilit atributiile liderului de grup si modalitatea de numire si elibe-rare din functie a personalului se-cretariatelor tehnice ale grupurilor.
Partea „dura” a Regulamentului, care prevede revocarea lui Nicolae Vacaroiu, va intra in dezbateri abia saptamana viitoare, cand se asteapta ca razboiul intre putere si opozitie sa depaseasca faza transeelor si sa evolueze catre lupta corp la corp si folosirea baionetelor.

Ultima oră
Pe aceeași temă