11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportPDL a reclamat la BEJ că USL a postat afişe electorale în...

PDL a reclamat la BEJ că USL a postat afişe electorale în Bârlad înainte de declanşarea campaniei

Organizaţia municipală PDL Bârlad a reclamat, joi, la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Vaslui că USL a postat afişe electorale pe zeci de panouri publicitare din municipiul Bârlad înainte de declanşarea oficială a campaniei electorale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Uniunea Social Liberală (USL) a fost reclamată la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Vaslui de către Organizaţia municipală Bârlad a PDL pentru postarea, pe 18 panouri publicitare luminoase din Bârlad, a unor afişe considerate de democrat-liberali a fi electorale.

În consecinţă, în plângerea depusă la BEJ, PDL solicită luarea unor măsuri împotriva USL care, în opinia democrat-liberalilor bârlădeni, a declanşat campania electorală înainte de termenul prevăzut de lege. Pe respectivele afişe postate pe panourile publicitare apare scris, sub sigla USL, “Pe 10 iunie votează! Votul tău contează!”, campanie ce este asumată, pe acelaşi panou, de către Organizaţia municipală Bârlad a PSD.

“Partidele care formează USL au început campania electorală înaintea perioadei legale, prin postarea acestor afişe. Sloganul folosit este cât se poate de explicit şi, de aceea, considerăm o anomalie ceea ce se întâmplă. Cei de la USL profită că au administraţia oraşului la îndemâna lor şi se manifestă ca şi cum ar fi campanie electorală”, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX preşedintele Organizaţiei municipale Bârlad a PDL, senatorul Vasile Pintilie.

Autorităţile locale bârlădene susţin că nu au nicio implicare în această campanie desfăşurată de USL, în condiţiile în care panourile publicitare pe care sunt postate afişele nu le aparţin.

“Primăria Bârlad nu are niciun fel implicare în această campanie. Este o relaţie comercială între un partid politic şi firma care deţine acele panouri publicitare şi pentru care aceasta plăteşte anual o chirie către primărie. Din punctul meu de vedere, chiar dă bine în oraş cu aceste afişe pentru că până acum panourile publicitare erau goale. Dacă acele afişe erau postate pe benere între stâlpii de iluminat sau în alte locaţii, atunci am fi intervenit”, a precizat primarul Constantin Constantinescu.

Conducerea PSD Bârlad susţine că legea electorală nu-i interzice postarea acelor afişe, astfel încât nu se teme de decizia BEJ Vaslui.

“Eu le recomand celor de la PDL să citească legea electorală. Sunt hotărât să nu-i mai învăţ carte pe toţi proştii. Ceea ce facem noi este o campanie publicitară pe un spaţiu privat. Unde spune că nu am voie?”, a declarat preşedintele Organizaţiei municipale Bârlad a PSD, deputatul Adrian Solomon.

În urma plângerii depuse de PDL Bârlad, BEJ Vaslui are la dispoziţie trei zile pentru a analiza reclamaţia şi a formula un răspuns.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă