9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportOprescu tatoneaza candidatura la presedintie

Oprescu tatoneaza candidatura la presedintie

Sorin Oprescu priveste cu insistenta fotoliul prezidential, tintind sa urmeze reteta lui Basescu pe traseul Primarie-Cotroceni. Intrarea lui Oprescu in lupta electorala duce la reevaluarea calculelor de campanie ale partidelor.

Desi a declarat in repetate randuri ca nu intentioneaza sa candideze la presedintie, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, si-a schimbat discursul anuntand ca "ia in calcul" candidatura de pe pozitia de independent, urmand sa ia o decizie in acest sens in perioada urmatoare. "Ma framanta si pe mine chestiunea asta. Nu este atat de simplu pe cat pare. Multi au crezut ca ma joc cu lucrurile astea. Nu este o hotarare usor de luat. Trebuie sa stii clar ca ai increderea oamenilor, ca oamenii vad in tine o speranta, sa nu-i pacalesti, sa nu-i minti", a spus Oprescu. El a adaugat ca decizia depinde numai de el, pentru ca nu are "stapan", iar in decizia sa cel mai greu atarna promisiunile pe care le-a facut bucurestenilor. Figura charismatica, doctorul Oprescu este un rasfatat al sondajelor in topuri privind increderea. Potrivit unui sondaj CSOP, realizat la comanda PDL, Traian Basescu si Sorin Oprescu se afla la egalitate in topul increderii pe care romanii o acorda personalitatilor politice, fiecare fiind creditat cu cate 35%.

 

Oprescu isi pierde calitatea de competitor redutabil in ceea ce priveste intentia de vot, primind doar 7% in acelasi sondaj, respectiv 5,4%, potrivit unui recent sondaj BCS. Previzibil, declaratiile adversarilor minimalizeaza sansele ipoteticului competitor. Aparitia lui Sorin Oprescu in cursa pentru prezidentiale ar putea sa mareasca sansele lui Crin Antonescu, sunt calculele politice ale prim-vicepresedintelui PNL, Ludovic Orban. "Prefer sa cred nenumaratele declaratii pe care le-a facut pana acum domnul Oprescu, referitoare la faptul ca are o obligatie fata de bucuresteni si ca isi doreste sa ramana trei mandate la primarie", a spus Orban.

Liderul PNL a mai precizat ca liberalii au facut cercetari sociologice in acest sens, precizand ca aparitia lui Oprescu in cursa ar putea chiar sa mareasca sansele lui Antonescu la prezidentiale. Deputatul PSD Victor Ponta nu crede ca o candidatura a lui Oprescu in postura de independent reprezinta o amenintare pentru PSD. "In cazul in care se va ajunge la turul al doilea intre Mircea Geoana si Sorin Oprescu, voi fi si mai bucuros", a conchis Ponta.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă