21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportOpoziţia a părăsit din nou plenul Camerei Deputaţilor

Opoziţia a părăsit din nou plenul Camerei Deputaţilor

Deputaţii PSD şi PNL au părăsit din nou, miercuri, plenul Camerei, nemulţumiţi că ambii secretari de şedinţă erau din partea PDL, că Roberta Anastase prezida lucrările şi că afişele PNL cu mesaje critice la adresa lui Anastase fuseseră scoase din sală, anunţă NewsIn.

Viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a reclamat faptul că secretariatul lucrărilor este asigurat de doi deputaţi PDL, fapt contrar Regulamentului Camerei, arătând că lucrările nu se pot desfăşura în aceste condiţii. A doua problemă invocată de Nicolăescu a fost faptul că Anastase nu a fost încă retrasă de PDL de la şefia Camerei Deputaţilor, deşi “este suspectată de fraudă”. “Insistăm până când PDL va înţelege că are această mare responsabilitate”, a subliniat liberalul.

A treia reclamaţie a deputatului PNL a fost legată de afişele liberalilor din sală. “Am rugat ieri ca toate materialele pe care le avem în partea de sală care ne este arondată să rămână pe loc. N-au rămas, a trebuit să mergem după ele să le readucem”, a spus Nicolăescu. Fanioanele PNL conţineau mesaje de tipul “80 nu e egal 170”, “Anastase egal fraudă”.

“Vă rog să luaţi toate măsurile ca, în sectorul acordat grupului PNL să nu se mai amestece nimeni, lăsaţi-ne să ne ducem traiul cum credem noi”, a spus liberalul, care a anunţat apoi că grupul său pleacă din sală.

Roberta Anastase a citit articolul 143 din Cameră, potrivit căruia, în plen, preşedintele de şedinţă este asistat obligatoriu de doi secretari, “dintre care unul de regulă din opoziţie”. Ea a explicat că Mihai Voicu, ce îndeplineşte de obicei această funcţie este plecat, iar social-democratul Georgian Pop a cerut să fie inlocuit, astfel că cei doi secretari sunt democrat-liberalii Sever Voinescu şi Dumitru Pardău.

Şi social-democraţii au anunţat că se retrag din sală până când Anastase va fi retrasă din funcţie şi au precizat că vor lua parte la celelalte activităţi ale Camerei.

Cele mai citite

Mamele cu copii ar putea ieși mai devreme la pensie

Mai mulţi parlamentari de la PNL au depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea art.51 alin.(1) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public...

Poliția din SUA, din nou în centrul unui scandal. Un nou caz ,,George Floyd” s-a petrecut recent

Poliția americană este din nou în centrul unui scandal după ce a arestat pe 18 aprilie un bărbat de culoare. În timpul operațiunii din...

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...
Ultima oră
Pe aceeași temă