O insuficiență cardiacă i-a provocat, cel mai probabil, moartea lui Maradona

Insuficiența cardiacă este posibila cauză a decesului lui Maradona, potrivit concluziilor preliminare în urma autopsiei fostului Balon de Aur.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 26.11.2020 - 11:34

Medicii au prezentat un prim raport preliminar din care reiese că Maradona a decedat în urma unei insuficiențe cardiace. Concluziile finale vor fi prezentate după testele toxicologice prin care să va stabili dacă în corpul său erau anumite substanțe care să-i fi grăbit decesul.

Presa locală citează surse medicale care spun că Maradona a suferit în timp ce dormea un edem pulmonar acut din cauza insuficienței cardiace.

Maradona a fost găsit miercuri în jurul prânzului mort în dormitorul locuinței sale din Buenos Aires de psihilog și de psihiatru, cei care au mers să vadă de ce acesta nu s-a trezit. A fost găsit fără semne vitale și toate tentativele de resuscitare prin masaj cardiac făcute de asistenta și de medicul personal s-au dovedit inutile.

În urmă cu doar două săptămâni, Maradona suferise o intervenție chirurgicală pe creier, pentru eliminarea unui hematom sundural, operație care a decurs foarte bine, după cum au anunțat atunci medicii.

În memoria unuia dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor, Alberto Fernandez, președintele Argentinei, a decretat trei zile de doliu național.

Comentarii