16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportNicolaescu: Numirea lui Meleşcanu, în stilul caracteristic al lui Băsescu

Nicolaescu: Numirea lui Meleşcanu, în stilul caracteristic al lui Băsescu

Viceliderul grupului PDL din Cameră, deputatul Eugen Nicolaescu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că propunerea liberalului Teodor Meleşcanu pentru şefia SIE a fost făcută de preşedintele Traian Băsescu “în stilul lui caracteristic”, ca şi în cazul lui Mihai Răzvan Ungureanu sau George Maior.

 

Nicolaescu a spus că opoziţia nu va participa la şedinţa de plen comun de marţi în care va fi validată propunerea, considerând că această numire nu prezintă o chestiune de interes naţional şi că, în consecinţă, protestul parlamentar nu poate fi întrerupt.

Nicolaescu a remarcat similitudinea dintre propunerea lui Teodor Meleşcanu făcută în acest moment pentru şefia SIE de către preşedintele Traian Băsescu şi propunerile anterioare – Mihai Răzvan Ungureanu tot la şefia SIE şi George Maior la şefia SRI – toate cele trei nominalizări având în centrul lor politicieni aparţinând opoziţiei.

Eugen Nicolaescu a apreciat că Traian Băsescu şi-a făcut un obicei din a nominaliza politicieni din opoziţie pentru şefia serviciilor speciale.

“Traian Băsescu a făcut la fel şi în cazul lui Ungureanu, chipurile liberal, şi în cazul lui Maior de la PSD. E în obiceiul său, e în stilul său caracteristic să facă astfel de propuneri”, a spus Nicolaescu.

Preşedintele Traian Băsescu l-a propus pe senatorul PNL Teodor Meleşcanu pentru funcţia de director al SIE.

“În temeiul art. 65, lit. h) din Constituţia României, preşedintele Traian Băsescu a propus Parlamentului numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Teodor Viorel Meleşcanu”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Senatorul Teodor Meleşcanu a anunţat că a acceptat propunerea preşedintelui Traian Băsescu de numire la şefia SIE şi a precizat că s-a autosuspendat din calitatea de membru PNL.

Teodor Meleşcanu urmează să fie audiat de comisia SIE, marţi la prânz fiind deja programată şedinţa plenului Parlamentului, pentru validarea noului director al SIE.

Teodor Meleşcanu, senator PNL, a deţinut funcţii de ministru de Externe şi ministru al Apărării.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara, luni, că nu crede că senatorul liberal Teodor Meleşcanu ar putea fi numit şef la SIE, el precizând că nu are nicio informaţie în acest sens.

Cele mai citite

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...

Iohannis a numit-o pe Monica-Cecilia Sitaru ambasadoarea României în 11 țări africane

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 17 mai 2024, un decret prin care Monica-Cecilia Sitaru, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica...

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...
Ultima oră
Pe aceeași temă