21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportFotbalNeymar, judecat pentru corupție și fraudă - Ar putea face 5 ani...

Neymar, judecat pentru corupție și fraudă – Ar putea face 5 ani închisoare

O firmă de investiții braziliană vrea ca Neymar să fie condamnat la cinci ani de închisoare. Fotbalistul, familia sa, dar și Barcelona, precum și echipa Santos urmează să fie judecați săptămâna viitoare pentru acuzații de corupție și fraudă legate de transferul său la Barcelona în 2013.

Neymar va fi judecat săptămâna viitoare pentru acuzații de fraudă și corupție în legătură cu transferul său la Barcelona în 2013 de la clubul brazilian Santos, firma braziliană de investiții DIS cerând ca fotbalistul să fie condamnat la cinci ani de închisoare, notează Reuters.

Printre acuzații în procesul intentat de procurorii spanioli se numără Neymar, părinții săi, Barcelona și foștii săi președinți Josep Maria Bartomeu și Sandro Rosell, precum și Santos și fostul președinte Odilio Rodrigues.

DIS deținea 40% din drepturile lui Neymar pe vremea când acesta juca încă la Santos. Firma de investiții susține acum că a pierdut partea sa din transferul brazilianului la Barcelona, deoarece valoarea reală a tranzacției a fost subestimată. DIS a achiziționat cele 40% din drepturile lui Neymar când acesta avea 17 ani pentru 2 milioane de euro.

Neymar a negat anterior că cererea firmei DIS ar avea vreo legitimitate, dar a pierdut un apel la Înalta Curte din Spania în 2017.

DIS solicită, de asemenea, pedepse cu închisoarea atât pentru Rosell, cât și pentru Bartomeu și o amendă în valoare de 149 de milioane de euro.

Procurorii spanioli cer o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru Neymar și plata unei amenzi de 10 milioane de euro și o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru Rosell plus o amendă de 8,4 milioane de euro pentru Barcelona.

Clubul catalan a precizat că, la momentul transferului lui Neymar, cifra de transfer a fost de 57,1 milioane de euro, din care 40 de milioane de euro au fost plătiți familiei lui Neymar. DIS a primit apoi o cotă de 40% din restul de 17,1 milioane de euro care a fost plătit către Santos.

“Drepturile lui Neymar nu au fost vândute celui care a făcut cea mai mare ofertă. Au existat cluburi care au oferit până la 60 de milioane de euro”, a declarat joi avocatul DIS, Paulo Nasser, într-o conferință de presă la Barcelona.

Într-un comunicat, Baker McKenzie, avocații care reprezintă familia Neymar, a susținut că instanțele spaniole “nu au jurisdicție pentru a urmări în justiție familia Neymar și compania lor N&N”, deoarece faptele au fost comise de cetățeni brazilieni în afara teritoriului spaniol. De asemenea, s-a precizat că presupusele infracțiuni nu sunt pedepsite în Brazilia.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Sondaj. Imediat după ce și-a relansat candidatura, Gabriela Firea a trecut înaintea lui Piedone, însă după Nicușor Dan

Gabriela Firea ar fi pe locul al doilea în preferințele de vot pentru Primăria Capitalei, după Nicușor Dan, indică un sondaj realizat de grupul...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Mamele cu copii ar putea ieși mai devreme la pensie

Mai mulţi parlamentari de la PNL au depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea art.51 alin.(1) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public...
Ultima oră
Pe aceeași temă