16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportNegruţ, demisionar din PDL: Partidul s-a înscris pe o traiectorie greşită

Negruţ, demisionar din PDL: Partidul s-a înscris pe o traiectorie greşită

Deputatul de Alba Clement Negruţ, care şi-a anunţat vineri demisia din PDL, a declarat că reproşează partidului că a ieşit din limitele programului de guvernare şi şi-a părăsit total electoratul, înscriindu-se “pe o traiectorie greşită” din punct de vedere politic, potrivit Mediafax.

“Am ieşit din limitele programului de guvernare şi ne-am părăsit total electoratul”, a declarat Negruţ, care a fost întrebat ce reproşează PDL. Negruţ a spus că a încercat, încă din vara anului trecut, să îşi avertizeze foştii colegi din PDL că partidul s-a înscris “pe o traiectorie greşită din punct de vedere politic”.

“Înainte de a fi deputat am fost om politic şi sunt şi în continuare. Nu poţi să te duci la nesfârşit într-o abordare de tipul negativist: nu-ţi mai trebuie nimic, nu mai ai nevoie de pensionari, nu mai ai nevoie de profesori, nu mai ai nevoie de poliţişti, nu mai ai nevoie de medici, nu mai ai nevoie de nimic. N-am dat niciun semnal de genul acesta. Să nu o luaţi ca o interpretare socialist ştiinţifică. Nu sunt adeptul statului social, dar într-o perioadă de criză este nevoie de politici de dreapta moderate în care totuşi cetăţeanul trebuie să fie protejat. Ori noi am luat-o otova. O să vedeţi că am dreptate. Dincolo de toate previziunile astea ale specialiştilor politici din PDL care spun că deja partidul este pe trend de creştere. Vă spun că nu e aşa”, a afirmat Negruţ.

Clement Negruţ a adăugat că face această afirmaţie pe baza reacţiilor pe care le primeşte de la oamenii cu care se întâlneşte în fiecare zi. Fostul democrat-liberal a criticat şi liderii locali ai PDL pe motiv că nu îşi asumă responsabilitatea guvernării.

“Asta este o chestiune deranjantă. Majoritatea liderilor politici de la nivel local spun: «Domnule, noi facem administraţie, facem drumuri, băgăm apă, canal, facem alei pietonale, politică fac ăia de la Bucureşti», adică eu sau alţii deputaţi şi senatori. Noi votăm acolo, noi suntem capul răutăţilor. Păi domnule, un lider politic să iasă să îşi asume responsabilitatea inclusiv a guvernării. Eu asta vreau, să îi văd că ies în conferinţă de presă şi să spună dragi români trebuie să vă tăiem salariile, pensiile, trebuie să închidem spitalele, şcolile şi aşa mai departe”, a spus Negruţ.

Deputatul PDL de Alba Clement Negruţ şi-a anunţat vineri demisia din partid, motivându-şi gestul prin faptul că în ultima perioadă a fost “atacat şi terfelit în fel şi chip” de către colegii săi de partid.

Cele mai citite

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...
Ultima oră
Pe aceeași temă