37.4 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSportMinistrul pentru Mediul de Afaceri: Guvernul va aproba, joi, programul de internaționalizare...

Ministrul pentru Mediul de Afaceri: Guvernul va aproba, joi, programul de internaționalizare a firmelor românești

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, a declarat, miercuri, că va face toate demersurile pentru ca programul de internaționalizare a firmelor românești să fie aprobat în ședința de Guvern de joi, urmând să meargă personal să obțină avizele necesare de la Ministerul Justiției, potrivit Agerpres.

„Astăzi (miercuri — n. r.) trebuie să mă duc să mă lupt la propriu să-mi iau toate avizele, pentru că mâine trebuie să trecem, vreau să nu întârzie acest lucru, hotărârea de Guvern cu programul de internaționalizare (a firmelor românești — n. r.). Mai am câteva ore să-i conving pe cei de la Justiție să-mi semneze avizele și credeți-mă că nu este atât de ușor, dacă până la urmă trebuie un ministru să bată drumul ca să se ducă să-și ia avizul. Dar o fac, pentru că este o prioritate. Săptămâna aceasta, joi, internaționalizarea trebuie să intre în ședința de Guvern și să adoptăm hotărârea de Guvern în acest sens", a spus ministrul, prezent la o conferință pe tema dezvoltării IMM-urilor.

El a amintit că, prin intermediul acestui program, firmele au la dispoziție un grant de 50.000 de euro pentru a se promova pe piețele externe.

„Internaționalizarea pentru care mă lupt să treacă mâine în Guvern este un program foarte important, care permite companiilor românești care doresc să se internaționalizeze în mod independent și nu să facă parte dintr-un grup sau să fie aleasă o locație pentru ele în prealabil, să primească un grant de 50.000 de lei, cu o contribuție proprie de 10%. Vor putea folosi acești bani pentru deplasări, misiuni economice, târguri, expoziții, materiale de prezentare, site de prezentare în română și engleză", a mai spus Laufer.

În opinia sa, ieșirea firmelor românești pe piețele externe este deosebit de importantă, având în vedere faptul că, în următorii ani, ne vom adresa unei piețe globale.

„Cred că acesta este viitorul. Trebuie să înțelegem că toți antreprenorii la nivel global urmează să-și schimbe comportamentul radical în următorii 10 ani. Cred că în curând ne vom adresa unei piețe globale de fiecare dată când vom avea o idee, o aplicație și o soluție și cred că acesta este viitorul", a mai spus ministrul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă