Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Memphis Depay, semnal de alarmă privind rasismul. Olandezul a sesizat UEFA

Memphis Depay, atacantul echipei Olympique Lyon şi al naţionalei Olandei, a sesizat, duminică, Federaţia de fotbal din ţara sa şi UEFA după un incident rasist survenit în aceeaşi zi în divizia secundă olandeză.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 18.11.2019 - 12:47

"Să revăd aceste imagini din nou şi din nou mă îmbolnăveşte şi mă oboseşte", a scris jucătorul pe contul său de Twitter.

"Când se va opri asta? Ce vom face noi, în special în vederea EURO 2020?", s-a întrebat jucătorul, care a sesizat Federaţia olandeză de fotbal (KNVB) şi Uniunea Europeană de Fotbal.

Mesajul lui Depay a fost publicat la câteva ore după insultele rasiste care îl vizau pe jucătorul olandez de culoare Ahmed Mendes Moreira (Excelsior Rotterdam), proferate duminică din tribune la un meci din divizia a doua olandeză contra echipei Den Bosch.

În urma strigătelor rasiste, Mendes Moreira a părăsit stadionul şi meciul a fost întrerupt de arbitru.

Cele două echipe au revenit în cele din urmă pe teren şi meciul s-a încheiat la egalitate, 3-3, unul din goluri fiind înscris de Mendes Moreira.

"Protocolul nostru în cazuri de cântece rasiste a fost aplicat de manieră corectă duminică", a reacţionat KNVB într-un comunicat.

Comentarii