9.3 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăSportFormula 1McLaren va prelua echipa Mercedes de Formula E

McLaren va prelua echipa Mercedes de Formula E

McLaren va prelua echipa Mercedes Formula E, câștigătoare a titlului, și va intra în campionatul mondial de Formula E, atunci când va începe o nouă eră “Gen3”, în cel de-al nouălea sezon, anul viitor, potrivit Reuters.

Mercedes a câștigat anul trecut ambele campionate, dar își anunțase deja plecarea pentru a se concentra pe Formula 1.

McLaren evalua anul trecut dacă să adauge Formula E la un portofoliu care include Formula 1, Indy Car, campionatul de off-road electric Extreme E și esports.

Al nouălea sezon reprezintă începutul unei noi ere pentru Formula E, cu a treia generație a mașinii sale, considerată cea mai eficientă din lume și capabilă să atingă viteze de 320 km/h.

“Formula E va fi un plus din punct de vedere strategic, comercial și tehnic pentru McLaren Racing în general”, a declarat directorul executiv al McLaren Racing, Zak Brown.

“Este, de asemenea, o satisfacție să oferim o casă pentru echipa de Formula E, lider de clasă pe care Mercedes a construit-o, care va deveni o parte cu drepturi depline a familiei McLaren Racing.”

Brown a declarat că echipa va fi condusă separat de echipele de Formula 1 și IndyCar.

Ian James, directorul Mercedes, va continua în rolul său la o echipă fondată în 2019, iar acordul dintre McLaren și Mercedes este așteptat să se încheie în cursul acestui an.

“Cred cu tărie că Formula E va oferi McLaren Racing un avantaj competitiv printr-o mai bună înțelegere a curselor EV, oferind în același timp un punct de diferență pentru fanii, partenerii și oamenii noștri”, a declarat Brown.

McLaren Racing face parte din McLaren Group, care include producătorul de supercaruri și este deținut majoritar de fondul suveran de investiții Mumtalakat din Bahrain.

Nissan, Jaguar, Porsche, Mahindra, DS și Maserati, deținute de Stellantis, și Nio din China, sunt producătorii înscriși până acum pentru 2023. Va exista un plafon de costuri de 13 milioane de dolari pentru cele 12 echipe.

“Mi-am dorit ca McLaren să facă parte din campionat încă din primul sezon și sunt încântat că în sfârșit am făcut acest lucru să se întâmple”, a declarat fondatorul Formulei E, Alejandro Agag.

“Dar este mult mai mult decât o simplă decizie de a participa la curse. A face parte din Formula E semnalează o investiție strategică în viitorul dezvoltării vehiculelor electrice.”

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Bucureşti, printre oraşele europene cu cele mai scăzute preţuri ale locuinţelor

Bucureşti este unul dintre oraşele din Europa cu cele mai scăzute preţuri ale locuinţelor şi cu cele mai ridicate niveluri ale accesibilităţii achiziţionării acestora, potrivit datelor...

Umilință pentru cei care au stat pe buletinele de vot alături de Putin

La Moscova a avut loc astăzi întâlnirea dintre Putin și concurenții săi în cursa simulată de la alegerile prezidențiale, potrivit epicnews.ro. Preşedintele rus Vladimir Putin...

UE finanțează construirea unei fabrici de muniție în România, destinată înarmării țărilor NATO

Comisia Europeană va aloca circa 47 de milioane de euro pentru a se construi, în România, o fabrică de muniție ultramodernă, care va produce...
Ultima oră
Pe aceeași temă