13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportMarton Arpad (UDMR): Premierul a vrut răgaz pe plata unor arierate

Marton Arpad (UDMR): Premierul a vrut răgaz pe plata unor arierate

Viceliderul deputaţilor UDMR, Marton Arpad, a declarat că întotdeauna în coaliţie sunt păreri diferite, iar discuţiile de luni au vizat UMF Tg. Mureş, dar şi plata unor arierate vizând administraţiile locale, pentru care M.R.Ungureanu a cerut răgaz o săptămână, scrie Realitatea.net.

“Întotdeauna sunt păreri diferite, locul de discuţie al acestora este tocmai la coaliţie”, a spus Marton, întrebat fiind dacă au existat tensiuni în şedinţa de luni a coaliţiei.

Deputatul UDMR a admis că printre subiectele abordate în şedinţa de luni a coaliţiei a fost şi cel al UMF Târgu Mureş, punctând că mai sunt unele chestiuni tehnice care trebuie reglementate. “Se lucrează la text, avem speranţa că mâine în şedinţa Guvernului proiectul de hotărâre să intre pe ordinea de zi”, a menţionat Marton.

Cât priveşte alocări de fonduri către primării, deputatul UDMR a explicat că este vorba de respectarea OG 7, privind investiţii în apă şi canalizare. Marton a spus că disputele din coaliţie s-au dat pe tema rezolvării problemelor arieratelor “care este o promisiune către FMI”.

Întrebat dacă a existat o nemulţumire sau un răspuns tranşant al premierului pe acest subiect, deputatul UDMR s-a limitat să menţioneze că “la astfel de discuţii există întotdeauna păreri contrare”. “Domnul prim-ministru a solicitat un răgaz de o săptămână pentru a găsi soluţia cea mai adecvată pe linia promisiunilor de a micşora arieratele, pe de o parte, şi a menţine ţinta de deficit”, a explicat udemeristul.

În acest context, Marton Arpad a completat că au existat “puncte de vedere contrare”, iar premierului i s-a transmis că până în prezent aceste probleme ar fi trebuit deja reglementate.

“Nu văd nimic ieşit din comun”, a fost concluzia deputatului UDMR, în opinia căruia şedinţa de luni din coaliţie nu ar fi fost mai specială decât în alte dăţi.

Pe de altă parte, surse politice au explicat pentru NewsIn discuţiile de luni, din coaliţiei. Sursele citate au punctat, la rândul lor, că în şedinţele coaliţiei sunt întotdeauna discuţii şi nemulţumiri, de fiecare dată fiind solicitări din partea unora sau altora care nu pot fi aprobate.

“Azi a fost o şedinţă mai scurtă şi mai tensionată. De exemplu, reprezentanţii minorităţilor au insistat cu Legea retrocedării, care este „o problemă spinoasă” pentru ei. Din partea PDL au fost unele solicitări pentru suplimentarea fondurilor alocate primarilor lor. Nici în cazul UDMR problemele nu sunt simple, întrucât deşi au obţinut linii de predare în limba maghiară la UMF Târgu Mureş, aprobată prin HG, Facultatea de Medicină în limba maghiară nu poate funcţiona deocamdată, întrucât are nevoie de acreditările necesare pentru funcţionare, ceea ce necesită timp”, au mai arătat sursele politice.

Secretarul general al PDL Ioan Oltean a negat că ar fi existat tensiuni în şedinţa coaliţiei de luni între premierul Ungureanu şi liderii de la guvernare care i-ar fi cerur bani din fondul de rezervă pentru primarii puterii,precizând că astfel de “zvonuri” sunt “falsuri obşnuite în presa românească.

“Eu nu am fost dimineaţă la şedinţa coaliţiei, însă nu cred că au fost tensiuni, întotdeauna membrii coaliţiei au lucrat într-o armonie perfectă cu premierul Ungureanu. De aceea, zvonurile care circulă astăzi sunt falsuri obişnuite în mass-media românească. Vă asigur că nu există şi nu au fost tensiuni între membrii coaliţiei şi premierul Ungureanu”, a insistat Oltean.

Şi vicepreşedintele PDL Elena Udrea a negat luni informaţiile potrivit cărora premierul Ungureanu ar fi plecat intepestiv de la şedinţa coaliţiei, nemulţumit că i se cer bani din fondul de rezervă pentru primarii puterii.

“Nu, am plecat cu toţii când s-a terminat şedinţa, în jur de ora 11.00. Deci nu există…Cred că asta e pe surse de la PSD”, a declarat ea.

Cele mai citite

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...

Iohannis a numit-o pe Monica-Cecilia Sitaru ambasadoarea României în 11 țări africane

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 17 mai 2024, un decret prin care Monica-Cecilia Sitaru, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica...

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...
Ultima oră
Pe aceeași temă