16.3 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSportMartin Schulz răspunde criticilor lui Traian Băsescu

Martin Schulz răspunde criticilor lui Traian Băsescu

Preşedintele PE, Martin Schulz, a declarat, duminică seară, la Antena 3, că preşedintele Traian Băsescu a interpretat greșit declarațiile sale din ultima perioadă, precizând că a apărat întotdeauna România şi drumul european al Moldovei.

Martin Schulz a spus că are o responsabilitate la nivel instituţional şi că el respectă instituţia preşedintelui României. "Nu voi răspunde la acelaşi nivel", a spus Schulz.

Preşedintele Parlamentului European a ţinut să menţioneze însă că este de părere că preşedintele român se înşeală în aprecierile la adresa sa. "Cred că s-a înşelat, poate că unul dintre consilierii săi i-a dat documentele greşite", a spus Schulz.

El a ţinut să menţioneze că a sprijinit mereu România, precum şi parcursul european al Moldovei.

Preşedintele Traian Băsescu l-a criticat, vineri, pe socialistul Martin Schulz pentru declarațiile din ultima perioadă despre criza din Ucraina.

Traian Băsescu a susținut că ar fi important în eurocampanie să se dezbată motivele pentru care să fie condusă Comisia Europeană, de acum înainte, de Jean Claude Junker sau de Martin Schultz, "mai ales dacă privim lucrurile prin prisma ultimelor declaraţii şi acţiuni ale socialiştilor".

"Pentru domnul Schulz anexarea Crimeei era un fapt împlinit şi asta e, şi trebuie să fim liniştiţi. Probabil o asemenea abordare ar avea şi dacă se întâmplă şi alte evoluţii negative, în defavoarea României", a spus Băsescu.

Cele mai citite

Franța e gata să medieze între Israel și Hezbollah

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile...

Bayern Munchen a făcut egal cu Real Madrid(2-2) în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal

Bayern Munchen a terminat la egalitate cu Real Madrid, 2-2 (0-1), marţi seara, pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii...

Ursula von der Leyen ia în calcul o înțelegere cu extrema dreaptă după alegerile europarlamentare

În cadrul dezbaterii de la Maastricht, organizată de POLITICO şi Studio Europa Maastricht, aceasta a dat de înţeles că ar fi deschisă pentru o...
Ultima oră
Pe aceeași temă