21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportLupta candidatilor pe Internet

Lupta candidatilor pe Internet

Intr-o campanie electorala plina de atacuri, Internetul nu putea fi lasat deoparte: aspirantii la presedintia Romaniei au preferat sa mizeze pe virale aplicate adversarilor direct sub centura.

Cu mai putin de doua zile pana la deshiderea urnelor pentru alegerile prezidentiale, canalele web sunt incinse la maxim, iar sambata, in ajunul scrutinului, cand candidatii si media traditionale vor tacea, Internetul va ramane, teoretic, singura platforma unde prezidentiabilii mai pot sa-si faca auzite vocile.

Testul Google
Un exercitiu de verificat notorietatea si brandul cultivat sanatos pe Internet tine de google-izarea numelui unei persoane. O fac nu doar cei care merg la intalniri reale dupa tatonari amoroase pe Internet, ci si angajatorii care cauta referinte despre un potential angajat direct din ce zice "un search pe Google" pe prima pagina a rezultatelor.

Daca se pleaca de la presupunerea ca un cetatean roman, cu drept de vot, constiinta civica, acces la Internet, nu are nici cea mai vaga idee cine sunt Traian Basescu, Mircea Geoana, Crin Antonescu sau Sorin Oprescu. Dar are Google Search, CV-ul cel mai usor de accesat al unei persoane care ar trebui sa conteze in spatiul public. Asa ca face o cautare pe Google cu numele fiecarui candidat.

Traian Basescu are pe prima pagina a cautarilor pe Google nu mai putin de doua linkuri care ii ponegresc imaginea si pe care echipa de campanie online ar fi putut sa le inlature cu putin tact: traianbasescu.org si traianbasescu.net. O caricatura de Basescu in chip de Superman langa o nava a Romaniei care se scufunda, primita vineri dimineata de Realitatea.net pe mail.

PSD-istul Mircea Geoana sta si mai rau in oglinda Google: doua linkuri sponsorizate pe prima pagina a cautarilor, ambele cu continut negativ la adresa candidatului: nufigeoana.ro si mirceageoana.tv, precum si doua titluri de presa care-l pun intr-o lumina proasta: "Mircea Geoana, huiduit la Botosani" (Mediafax) si "MIRCEA GEOANA, ESCROC INTERNATIONAL" (AlterMedia Romania).

Crin Antonescu are un profil mai curat la o cautare pe Google, singura referire negativa la adresa lui fiind un titlu Mediafax: "Crin Antonescu, hiena din Serengheti".

Cele mai citite

Poliția din SUA, din nou în centrul unui scandal. Un nou caz ,,George Floyd” s-a petrecut recent

Poliția americană este din nou în centrul unui scandal după ce a arestat pe 18 aprilie un bărbat de culoare. În timpul operațiunii din...

Sondaj. Imediat după ce și-a relansat candidatura, Gabriela Firea a trecut înaintea lui Piedone, însă după Nicușor Dan

Gabriela Firea ar fi pe locul al doilea în preferințele de vot pentru Primăria Capitalei, după Nicușor Dan, indică un sondaj realizat de grupul...

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

În incinta fostei închisori de la Râmnicu Sărat vor fi construite, până în anul 2026, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și Centrul Educațional privind Comunismul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă