19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportLiviu Dragnea, despre refacerea bugetelor serviciilor secrete: Nu s-a lucrat cu barda,...

Liviu Dragnea, despre refacerea bugetelor serviciilor secrete: Nu s-a lucrat cu barda, s-a discutat cu fiecare în parte

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, marți seara, că „nu s-a lucrat cu barda” atunci când s-a decis reducerea bugetului serviciilor secrete.

În cadrul unei emisiuni Antena 3, șeful PSD a afirmat că bugetul serviciilor secrete vizează amânarea unor investiţii în derulare şi reducerea cheltuielilor cu bunuri şi servicii.

„Nu s-a lucrat cu barda, s-a discutat cu fiecare în parte. Nu are nimeni de gând să pună sub semnul întrebării funcţionarea acestor instituţii, însă unele investiţii în derulare, unele cheltuieli cu bunuri şi servicii mai pot să aştepte”, a declarat Liviu Dragnea.

Precizarea sa vine după ce, marți seara, șeful statului a atras atenția că ar fi „o mare eroare” să se reducă bugetele instituțiilor care se ocupă de securitatea națională. În acest context, Liviu Dragnea a mai afirmat că sunt ordonatori principali de credite al căror bugete au crescut spectaculos în ultimii ani, fără o justificare reală.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți seara, la Strasbourg, că așteaptă cu interes să vadă care vor fi bugetele instituțiilor care se ocupă cu securitatea națională.

În contextul în care PSD a organizat, marți, o ședință secretă care are ca scop revizuirea proiectului de buget pentru 2017, șeful statului a stras atenția că atunci când ar fi o eroare foarte mare reducerea bugetelor pentru instituțiile care se ocupă de securitatea națională.

„Aștept să avem un proiect de buget. Aparent am avut unul, însă acum sunt discuții. Pentru mine, vă spun sigur, este extrem de important un buget pentru securitatea națională. O să mă uit foarte foarte atent. Indiferent de jocurile politice, cu securitatea națională nu are voie să se joace nimeni. Am face o mare, mare eroare să reducem bugetele pe toate instituțiile care se ocupă cu securitatea națională”, a declarat Klaus Iohannis.

Precizările au venit după ce șeful PSD, Liviu Dragnea a declarat, luni seară, că și el, și premierul Sorin Grindeanu sunt nemulțumiți de mărirea bugetului SRI pe anul 2017, în raport cu nivelul din 2016.  

Inițial, proiectul de buget publicat pe site-ul Ministerului de Finanțe arăta că propunerea de buget pentru Serviciul Român de Informaţii în 2017 atinge valoarea de 1.899.747.000 lei, în condițiile în care execuția preliminată pe anul precedent se ridică la 1.883.137.000 lei. Principala finanțare vine de la stat, 1.896.604.000 lei, adică 99,83% din total bugetului SRI, 0,02% din alocări provin din fonduri nerambursabile iar 0,15%, din venituri proprii.

Estimările pentru anii următori indicau, de asemenea, o creștere a alocărilor financiare către această instituție: 1.952.537.000 lei pentru 2018, 2.007.343.000 lei pentru 2019 și 2.061.042.000 lei în 2020.

Cele mai citite

Ungaria a rămas în urma României la PIB-ul pe cap de locuitor

"România a întrecut Ungaria la PIB-ul pe cap de locuitor, iar românii sunt cu mult înaintea maghiarilor la consum", scrie, într-o analiză pentru Portfolio.hu,...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...
Ultima oră
Pe aceeași temă