16.8 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeSportFormula 1Lewis Hamilton numit „idiot” de spaniolul Fernando Alonso după coliziunea în Marele...

Lewis Hamilton numit „idiot” de spaniolul Fernando Alonso după coliziunea în Marele Premiu al Belgiei


Lewis Hamilton a fost acuzat de fostul coechipier Fernando Alonso că este un „idiot” care „știe doar să conducă și să înceapă primul” după ce cei doi s-au ciocnit spectaculos în turul de deschidere al Marelui Premiu al Belgiei de duminică, forțând astfel ieșirea lui Hamilton din cursă.

Stewardii nu au fost de acord cu punctul de vedere al spaniolului, nefiind luată nicio măsură suplimentară, dar Hamilton și-a asumat mai târziu întreaga responsabilitate.

„Privindu-mă în filmare, el era în punctul meu orb și nu i-am lăsat suficient spațiu. A fost vina mea astăzi”, a spus de șapte ori campion mondial.

Ciocnirea, care a avut loc în timp ce Hamilton a încercat să treacă de Alpine pe locul doi al lui Alonso în jurul exteriorului Les Combes chiar în primul tur, a trimis spatele Mercedes-ului lui Hamilton să zboare în aer înainte ca acesta să coboare puternic. Hamilton a șchiopătat puțin, dar pagubele s-au dovedit a fi terminale, a trebuit să se oprească.

Ambii piloți au făcut starturi bune, Hamilton pe locul al patrulea și Alonso pe locul trei, pierzând puțin timp în depășirea lui Sergio Perez de la Red Bull, care scăpase încet.

După ce a trecut de Eau Rouge, Hamilton a ajuns la egalitate cu Alonso în vârful Kemmel Straight și apoi, fracționat înainte, a încercat să-l depășească pe spaniol pe exteriorul din dreapta. Alonso nu a renunțat la colț, iar cele două vehicule s-au atins la roți, aruncându-l astfel pe Hamilton în aer.

Alonso a fost furios. „Ce idiot”, a strigat de două ori către campionul mondial la radioul echipei sale. „Închiderea ușii din exterior. Tipul ăsta știe doar să conducă și să pornească primul.”

Hamilton a respins aceste comentarii. “Nu contează cu adevărat ce a spus.. Nu-mi pasă cu adevărat”, a răspuns el când a fost întrebat despre ei. “A fost vina mea. Nu l-am putut vedea, era chiar în punctul meu orb”.

Este prima cursă din acest an pe care Hamilton nu a reușit să o termine și completează o săptămână mizerabilă pentru șapte ori campionul mondial care a sosit în Belgia vorbind despre șansele sale de victorie, doar pentru a descoperi că Mercedesul său a fost la kilometri departe de ritm.

Hamilton s-a plâns că s-a simțit de parcă „trăgea o parașută” în spatele lui în calificările de sâmbătă, deoarece a mers cu aproape două secunde mai încet decât Max Verstappen de la Red Bull.

Hamilton și Alonso au avut împreună un an dificil, ca și colegi de echipă la McLaren, în sezonul de debut al lui Hamilton din 2007.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Motivul pentru care astăzi trebuie să bei o cafea în plus

Ziua Internațională a Cafelei a fost stabilită de Organizația Internațională a Cafelei în 2015, cu scopul de a aduce un omagiu fermierilor de...

Românii, apetit pentru vizitarea orașelor din țară

Potrivit platformei hoteliere online Travelminit, 45% dintre rezervările efectuate pentru acest sezon au fost făcute într-un oraș mare din România, semn că turiștii își...

Lacul Techirghiol a secat din cauza arșiței

Lacul Techirghiol, cel mai întins lac sărat din România, a secat din nou. Tocmai din acest motiv, celebrul nămol recunoscut pentru proprietățile sale...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies